Hodgsont már nem érdekli Januzaj

2014. May 3. Saturday in Egyéb, Hírek

Roy Hodgson

Roy Hodgsont egyáltalán nem zavarja, hogy Adnan Januzaj, a Manchester United 19 éves tehetsége végül úgy döntött, nem az angol, hanem a belga válogatottat választja. Az angolok szövetségi kapitánya szerint olyan dolog miatt sopánkodnak Angliában, aminek maximum négy év múlva lett volna hatása.

 

A brüsszeli születésű Januzaj ugyanis koszovói albán családból származik, és török nagyszülőkkel rendelkezik, nem véletlen, hogy Albánia, Szerbia és Törökország is szívesen látta volna soraiban. Angol válogatott akkor lehetett volna, ha megszerzi a brit állampolgárságot, és legalább öt évig Angliában él. Azaz legkorábban 2018-ban léphetett volna pályára az angol válogatottban.

“Nem értem, mi ez a nagy felhajtás? Ha egy játékos nem játszhat 2018-ig Anglia színeiben, akkor miért probléma, ha nem vár, hanem más válogatottat választ?” – kérdezte Hodgson. “Belgiumban született és nevelkedett, egyértelmű, hogy ott akar válogatott lenni. Teljesen más lenne a helyzet, ha számíthatnánk rá, de úgy mondana nemet.”

Marc Wilmots, a belgák szakvezetője örült ugyan Januzaj döntésének, de azt mondta, mindenképpen ki akarja próbálni a május 26-i, Luxemburg elleni, illetve a június 1-i, svédek elleni barátságos mérkőzésen.

A kapitány a héten a Het Laatste Nieuws című napilapnak azt mondta, ugyan május 13-án hozza nyilvánosságra a 26-27-es bő keretet, és június 2-án a világbajnokságra utazó 23 labdarúgó nevét, öt játékosnak biztos a helye.

Így ha nem jön közbe sérülés vagy betegség, akkor Vincent Kompany (Manchester City), Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Axel Witsel (Zenit), Eden Hazard (Chelsea) és Kevin De Bruyne (Wolfsburg) ott lesz a brazíliai vébén.

Belgium a H csoportban lép majd pályára, az ellenfele Oroszország, Dél-Korea és Algéria lesz. A június 17-i első meccsen utóbbi lesz az ellenfele, az afrikai együttes győzelmére 10.00 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a belgák sikerére 1.36 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply