Győzött és bennmaradt a Haladás

2015. May 31. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Szombathelyi Haladás 3-0-ra legyőzte a hajrában emberhátrányban játszó Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 30. fordulójának szombati játéknapján, ezzel kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

 

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Puskás Akadémia 3-0 (1-0)

Szombathely, Rohonci út, 3087 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Martínez (27., 11-esből), Rocchi (81.), Radó (87.)
piros lap: Lencse (70.)
sárga lap: Alcibiade (80.), illetve Spandler (14.), Danilovic (28.), Lencse (57., 70.)

  • Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 58.), Alcibiade, Jánvári, Bühler – Iszali, Nagy P. – Gaál, Martínez (Rocchi, 79.), Halmosi (Rácz, 90.) – Radó
  • Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Tar, Kelic, Fabio (Makrai, 64.) – Spandler, Fiola, Hudák (Pintér, 78.), Polonkai (Mészáros, 88.) – Lencse, Tischler

Kezdetben a Haladás játszott fölényben, majd később kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben Radó tört be a 16-oson belülre, megtolta a labdát, de Fiola buktatta, a megítélt büntetőt pedig Martínez értékesítette. A félidő hátralévő részében a vendégek voltak mezőnyfölényben, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulást követően sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, később is csak elvétve akadt helyzet. A 70. percben Lencse megkapta második sárga lapját, így megfogyatkoztak a felcsútiak. A hajrában a csereként beállt Rocchi egy remek támadás végén, egy szép mozdulattal megduplázta a szombathelyiek előnyét, ezzel el is dőlt a mérkőzés, majd a végén még Radó is betalált.

slr \ sjk \ sgj \ bdó

MTI 2015. május 30., szombat 21:26

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply