Győzelmével biztosította élvonalbeli tagságát az MTK

2014. May 10. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az MTK Budapest hazai pályán 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel biztossá vált, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepelhet majd.

 

A vendégcsapatnak ugyanakkor még maradt izgulni valója, mivel nem tudta növelni ötpontos előnyét a szombaton, Pécsen pályára lépő, 15. helyen álló Mezőkövesddel szemben. A Puskás Akadémia a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

MTK Budapest – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)

Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Szekeres (36., öngól), Horváth Zs. (47.), illetve Lencse (77.)
sárga lap: Horváth Zs. (47.), Poór (48.), illetve Tóth I. (83.), Vaszicsku (91.)

  • MTK Budapest: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass Á., Kanta, Pölöskei (Pintér, a szünetben) – Vass P., Eppel (Ladányi, 78.), Horváth Zs. (Bese, 66.)
  • Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Tamás – Denkovic (Berki, 58.), Tóth II. (Tischler, a szünetben), Polonkai, Tóth I., Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben) – Lencse

Az első félidőben egyik csapat sem diktált nagy tempót, de az MTK némileg támadóbb szellemben futballozott. A vezetést ugyanakkor egy öngóllal szerezte meg, a tisztázni szándékozó Szekeres Adrián a saját kapusát is becsapta szerencsétlen mozdulatával.

A fordulás után – ugyancsak a vendégek bizonytalan védekezése nyomán – gyorsan növelte előnyét a fővárosi együttes. Ezt követően cserékkel igyekezett elöl aktívabb játékra ösztökélni csapatát Benczés Miklós, a Puskás Akadémia edzője, és be is vált a számítása. Előbb kapufáig, majd gólig jutott a vendégcsapat. A hajrában viszont az MTK ismét megpróbált támadásokat vezetni, így megint kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, s újabb gól már nem esett.

sgr \ spi \ hgp

MTI 2014. május 9., péntek 21:07

Related Articles

Leave a Reply