Győzelmet érhet a zambiai mentalitás

2015. January 22. Thursday in Egyéb, Hírek

Nagy lépést tehet a továbbjutás felé az a két csapat, amely nyerni tud az Afrikai Nemzetek Kupája B csoportjának második fordulójában.

Generic

Az első körben két 1-1-es döntetlen született, Zambia a Kongói Demokratikus Köztársasággal, míg Tunézia a Zöld-foki-szigetekkel játszott döntetlent.

A csütörtöki párosítás szerint utóbbi válogatott a kongóiakkal csap össze este, a délutáni párharcban pedig Zambia-Tunézia összecsapásra kerül sor.

A 2012-es győztes közép-afrikaiak úgy értékelték az első fordulóbeli döntetlent, hogy elvesztegettek két pontot, így mindenképpen javítani szeretnének. Rainford Kalaba szerint nincs okuk a félelemre a tunéziaiak ellen sem.

“Szerintem a mentalitásunk fog dönteni, ha úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk, akkor megszerezzük a három pontot” – nyilatkozta a Mazembe középpályása, a válogatott csapatkapitánya. “Korábban klubommal már játszottam tunéziai ellenféllel, akkor azt tapasztaltam, hogy nem olyan bátrak már, mint régen. Csak százszázalékosan magunkat kell adnunk, és akkor biztos vagyok benne, hogy nyerünk.”

A csapatból biztosan hiányzik Nathan Sinkala, aki a hírek szerint olyan súlyos térdsérülést szedett össze, hogy számára a kontinenstorna már véget is ért. Mivel a szabályok nem teszik lehetővé új játékos nevezését, így Honour Janza kapitánynak a kereten belül kell megoldást találnia. A hírek szerint az eddigi középső védő, Kondwani Mtonga lép majd előre a védekező középpályás posztjára, a védelem közepén pedig Donashano Malama jut szóhoz. Ugyan kisebb sérüléssel bajlódik Ronald Kampamba és Kennedy Mweene kapus is, de várhatóan ők vállalni tudják majd a játékot.

A tunéziaiak belga edzője, Georges Leekens szerint a nyitómeccs nyűgje után csak jobb jöhet. “Mindenki csoportelső szeretne lenni, de Tunézia nem számít favoritnak ebben a négyesben. Koncentrálunk a hátralévő két mérkőzésünkre, és meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta.

Tunézia győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.00, míg Zambia sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni. A felek legutóbb a 2010-es tornán futottak össze, akkor 1-1-es végeredmény született.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply