Elődöntőben az Ázsia Kupa házigazdája

2015. January 23. Friday in Egyéb, Hírek

Tommy Oar
Ausztrália 2-0-ra nyert Kína ellen az Ázsia Kupa negyeddöntőjében, míg a Koreai Köztársaság hosszabbítás után verte csak Üzbegisztánt.

 

A házigazda ausztrál labdarúgó-válogatott Brisbane-ben fogadta Kínát, és az esélyeknek megfelelően a hazai közönség által buzdított gárda jutott tovább. Az ausztrálok a gólnélküli első játékrész után Tim Cahill találatával kerültek előnybe a 49. percben, a veterán támadó a 65. percben szerzett második góljával pedig már a továbbjutást is eldöntötte. Ausztrália a legjobb négy között a Japán-Egyesült Arab Emirátusok találkozó győztesével csaphat össze.

A másik csütörtöki negyeddöntőben a Koreai Köztársaság csak nagy nehezen gyűrte le Melbourne-ben az előzetesen esélytelenebbnek vélt Üzbegisztánt, amely a rendes játékidőt kihúzta gólnélküli döntetlennel. Azonban a hosszabbításban az üzbég védelem nem bírt Szon Hung Minnel, aki a 104. és a 119. percben talált be, ezzel eldöntve a találkozót.

Érdekesség, hogy a tornán ez volt az első mérkőzés, amely a rendes játékidő letelte után döntetlenre állt, eddig mind a 24 találkozó eldőlt az Ázsia Kupán, ez pedig új világrekordnak számít. A koreaiak ellenfele az elődöntőben az Irak-Irán negyeddöntő győztese lesz.

A pénteki első negyeddöntő kapcsán Irán sikerének az oddsa 1.72, a döntetlenre 3.30, Irak győzelmére 5.75 a szorzó.

A két válogatott idén egyszer már összecsapott egymással, a január eleji felkészülési meccset Irán 1-0-ra nyerte. Azt megelőző négy találkozóból további hármat nyert meg Irán, míg a két gárda 2007-es barátságos mérkőzése döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply