Gólvonal-technológia az FTC-nél, magasabb pénzdíj a Magyar Kupában

2014. July 23. Wednesday in Egyéb, Hírek

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén többek között engedélyezte a Ferencváros új stadionjában a gólvonal-technológia alkalmazását, illetve 129 millió forintra emelte a Magyar Kupa összdíjazását.

A szövetség honlapja szerint a testület tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy a világbajnokságon alkalmazott rendszert használják a Groupama Arénában, amelyben – Magyarországon elsőként – a legmodernebb technika segíti majd a játékvezetőket annak megítélésében, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.

Az elnökség a következő szezonra a bajnokság pénzelosztási rendszerén is módosított, a Magyar Kupa díjazását pedig emelte. Ez utóbbi sorozatban az aranyérmes 30 millió forintot kap majd a kieséses rendszerben gyűjtött díjazása mellé.

Az NB I-ben a normatív és az eredményességi díjazás mellett továbbra is kiemelt és megemelt súllyal dotálja majd a szövetség azokat a klubokat, melyek MLSZ-nevelésű futballistákat foglalkoztatnak. Újdonság azonban, hogy nem csupán a fiatal játékosok, hanem valamennyi hazai labdarúgó foglalkoztatását támogatja a rendszer, ugyanakkor a 23 év alatti labdarúgók esetén másfélszeres, a 21 évnél fiatalabbak szerepeltetése pedig kétszeres szorzóval számít a pénzelosztásnál.

Az utánpótlásképzés reformjának folytatása érdekében a program előrehaladásának ellenőrzésére Kovács Ferenc sportigazgató kapott felhatalmazást, munkáját az általa vezetett utánpótlás tanácsadó testület segíti, mely folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a reform megvalósulását, és szükség esetén kezdeményezi az elnökség döntését.

“A reform három pillére a régiós felelősségű utánpótlás központok szakmai irányítása, a korosztályos válogatottak versenyeztetése, valamint a labdarúgó egészségügyi központ kialakítása, amely Telkiben kerül felállításra, és amely a korosztályos válogatottak teljesítmény növelésének támogatása mellett a regionális UP központ egészségügyi kritérium rendszerét is kidolgozza, illetve ellenőrzi” – áll az MLSZ honlapján.

scp \ sma \ sag

MTI 2014. július 23., szerda 9:52

Related Articles

Leave a Reply