FTC-Újpest öregfiúk derbi lesz a Groupama Aréna főpróbája

2014. July 28. Monday in Egyéb, Hírek

Jövő hétfőn, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg a zöld-fehérek új otthonának, a Groupama Aréna főpróbáját.
Kovács Zoltán

Budapest, 2014. július 28. Kovács Zoltán egykori újpesti (b) és Dragóner Attila egykori ferencvárosi labdarúgó a Groupama Arénában 2014. július 28-án. Augusztus 4-én, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg az FTC új stadionjának főpróbáját. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Azonosító: D_KOS20140728021

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a találkozót kizárólag a mérkőzés napjáig bérletett váltott szurkolók, valamint a stadion építkezésében résztvevő munkások és hozzátartozóik tekinthetik meg, mégpedig ingyen.

A 20.30 órakor kezdődő meccs egyben jótékony célt is szolgál, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

Dragóner Attila, a zöld-fehérek korábbi játékosa a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, ugyanolyan szenvedéllyel fognak küzdeni a csapatok, mint annak idején:

“Ugyanúgy oda fogok csúszni Kovács Zolinak, Lipcsei Peti pedig majd befűzi a lilák védőit…”

Kovács Zoltán, az újpestiek korábbi csatára, jelenlegi sportigazgatója elmondta, sajnálja, hogy nem fiatalabb hat-tíz évvel, ugyanis fantasztikus hangulata van a stadionnak, amelyet megérdemel a magyar futball és a Ferencváros.

Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a találkozón tesztelik, hogy rendben van-e a világítás, a hangosítás, jól működnek-e a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző. Az újdonságok között említette a brazíliai világbajnokságon is használt gólvonal-technológiát, valamint a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat.

Szekeres Tamás hangsúlyozta a találkozón szintén kipróbálására váró vénaszkenneres beléptető rendszerrel kapcsolatban, használatának egyetlen célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre. Megjegyezte, a rendszer megállapítja, hogy valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni a stadionba, az azonosítás a regisztrációnál generált számsor alapján történik. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen. Hozzátette: azoknak a drukkereknek, akik ezt elfogadják, nem fog gondot okozni az új rendszer, amellyel a meccslátogatás családi élménnyé válhat a Groupama Arénában.

FTC-Újpest öregfiúk

Budapest, 2014. július 28. A ferencvárosi Groupama Aréna 2014. július 28-án. Augusztus 4-én, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg az FTC új stadionjának főpróbáját. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Azonosító: D_KOS20140728013

sgg \ sag

MTI 2014. július 28., hétfő 11:47

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply