Forlán nagyapja nyomdokaiba lépne

2014. June 28. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Diego Forlan
Nagy csatát ígér a szombati Kolumbia-Uruguay nyolcaddöntő is, ahol a két dél-amerikai együttes legjobb csatáraik nélkül kénytelen felvenni a harcot egymással. Radamel Falcao térdműtétje után nem volt olyan állapotban, hogy pályára léphessen a világbajnokságon, az uruguayiak támadója, Luis Suárez viszont csúcsformában volt, de miután megharapta ellenfelét, a FIFA komoly eltiltással sújtotta, így nem lehet ott a pályán.

 

Falcao sérülése miatt Jose Pekerman szövetségi kapitánynak váltania kellett, és a 4-4-2 formáció helyett kitalálta a 4-2-3-1-es felállást. Ebben a két kreatív támadó középpályás, James Rodriguez és Juan Cuadrado nagyon él, ketten együtt öt gólt szereztek már Brazíliában.

A felek eddig egyszer futottak össze a világbajnokságok történetében, 1962-ben – a kolumbiaiak első vb-meccsén – Uruguay 2-1-re nyert. A győztes fél szövetségi kapitánya Juan Carlos Corazzo, a Suárezt minden bizonnyal pótolni igyekvő Diego Forlán nagyapja volt.

A két csapat az elmúlt tíz évben nyolcszor csapott össze egymással: Uruguay hatszor nyert és egy döntetlen mellett csak egyszer kapott ki, még 2012 szeptemberében a baranquillai világbajnoki selejtezőn 4-0-ra. Kolumbia szombati győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Uruguay sikerére 4.10 szorzóval lehet fogadni.

Ami a várható összeállításokat illeti, Kolumbia úgy verte a legutolsó csoportmérkőzésén 4-1-re Japánt, hogy az alapcsapathoz képest Pekerman nyolc helyen is változtatott. Most minden bizonnyal visszarendezi az eredeti felállásra az együttest, azaz James Rodriguez ismét kezdő lesz, Jackson Martinez megküzd a kezdőbe kerülésért Teofilo Gutierrezzel, sőt, már Carlos Bacca is felépült combsérüléséből.

Uruguay oldalon Edinson Cavani lehet az egyetlen csatár, Diego Forlán pedig abban bízik, hogy Luis Suárez eltiltása megnyitja számára az utat. A csapatkapitány Diego Lugano térde nincs jól, kérdéses, hogy tudja-e majd vállalni a játékot.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply