Chilének van miért visszavágnia

2014. June 28. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Jorge Sampaoli
Mintha a Copa Américával folytatódna a labdarúgó-világbajnokság, a nyolcaddöntők szombati párharcában ugyanis Brazília Chilével, Kolumbia pedig Uruguayjal csap össze. Chile meglepetésre és revánsra készül, de a történelem nem sok jót ígér a számára.

 

A felek eddig háromszor futottak össze világbajnokságon, és Brazília könnyedén győzött mindegyik alkalommal. Az 1962-es 4-2-es sikert követően az ellenfél utolsó két nyolcaddöntős lehetőségekor is selecao jelentette a végállomást: 1998-ban 4-1-re, 2010-ben 3-0-ra nyertek a brazilok.

Az egymás elleni összmérleg is Luis Felipe Scolari együttesének kedvez, 68 meccsen 48-szor Brazília nyert, és 13 döntetlen mellett csak hét chilei siker született. Utoljára egy 2000 augusztusi világbajnoki selejtezőn (0-3), azóta Brazília tizenkét meccsen maradt veretlen a riválissal szemben, a mérleg tíz siker és két döntetlen.

A legutóbbi mérkőzésen, 2013. november 20-án, Torontóban Brazília 2-1-re nyert, a gólokat Hulk, Robinho, illetve Eduardo Vargas szerezte. A szombati nyolcaddöntőben Chile sikerére az odds 6.50, a döntetlenre 4.50, míg a riválistól vereséget hazai pályán még sohasem szenvedő Brazília győzelmére 1.53 szorzóval lehet fogadni.

Az, hogy Chile háromszor játszhatott egy világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, de mindig Brazíliától kapott ki, csak az újságíróknak fontos statisztika, jelentette ki Thiago Silva. De a szövetségi kapitány Scolari is azt mondta, összehasonlíthatatlanok a korábbi csaták. “Jorge Sampaoli révén teljesen más játékrendszert valósítottak meg, így nem véletlen, hogy a világ egyik legjobb csapatává váltak. Kockáztatnunk kell a továbbjutásért” – nyilatkozta.

Hazai oldalon David Luiz kisebb hátproblémával küzd, de várhatóan játszik majd, és ott lesz a középpályán az a Paulinho is, akiben Scolari elmondása szerint vakon bízik – azaz hiába rebesgetik a helyi lapok, hogy esetleg Fernandinho jut szóhoz.

A chileieknél Gary Medel szereplése izomsérülés miatt kérdéses, visszatér viszont a középpályára a hollandok ellen pihenőt kapott Arturo Vidal.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply