Forlán: nagy kihívás Brazíliában játszani

2012. September 18. Tuesday in Átigazolás, Brazil Serie A, Hírek

Diego Forlán, 89-szeres uruguayi válogatott labdarúgó nagy kihívásnak tartja, hogy tíz év európai szereplés után Brazíliában futballozhat.

A 33 esztendős csatár a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján olvasható interjúban azt mondta, örül, hogy az Internacionalban szerepelhet, mely 25 forduló után a hetedik helyen áll a brazil bajnokságban.
“Szép játék, nagy klubok, látványos rangadók jellemzik a brazil focit” – mondta Forlán, aki Európában töltött időszaka alatt megfordult többek között az angol Manchester Unitedben és a spanyol Atlético Madridban. – “Nagy kihívás itt futballozni.”

“Tíz évet töltöttem Európában, játszottam Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is. Úgy éreztem, hogy megérett az idő a váltásra. Lezártam egy korszakot az életemben” – mondta az elmúlt évtizedről Forlán, aki a nyáron az olasz Internazionalétól érkezett a brazil csapathoz.
A támadó kitért a 2014-es brazíliai világbajnokságra is, melyre szeretne kijutni az uruguayi válogatottal.
“Nehéz lesz, de ki akarunk jutni. Ha kell, pótselejtezőn át, de a célunk a kvalifikáció” – mondta a 2010-es vb legjobb játékosának választott Forlán, aki a válogatottal megnyerte a tavalyi Copa Americát.

sgg \ skt \ sag

MTI 2012. szeptember 18., kedd 5:00

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply