Fiatalokat tesztel a portugál kapitány

2014. March 5. Wednesday in Egyéb, Hírek

Két húszéves játékost is ki akar próbálni a válogatottban Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya.
A szakember a szerdai, Kamerun elleni leiriai összecsapásra behívta a keretbe a Braga játékosát, Rafa Silvát, illetve a Benficában első profi szezonját töltő Ivan Cavaleirót is.
Paulo Bento

Bento már tesztelgeti a fiatal tehetségeket.

Rafa idén már legalább betalált az ellenfelek kapujába (a bajnokságban és a kupában három-három, a Ligakupában két alkalommal), Cavaleiro beválogatása azonban óriási meglepetés, hiszen mindössze 15 tétmérkőzést vívott a felnőttek között, viszont a csatársor bármelyik részén bevethető, és ez a sokoldalúság tetszik a szakvezetésnek.

“Úgy éreztük, ez a megfelelő idő arra, hogy behívjuk őket a csapatba. Rafa a középpályán, Ivan pedig elöl képes bárhol szerepelni, ez pedig többféle megoldást kínálhat a csapat szerkezeti összetételét illetően” – indokolta döntését Bento.

Az első számú kapus, Rui Patricio azért nincs a csapatban, hogy a kapitány felmérhesse, mennyire számíthat majd a lyoni Anthony Lopesre, míg a Manchester United szélsője, Nani sérült. Bruno Alves és Helder Postiga ezúttal nem kapott meghívást, míg a csatár Edinho, illetve a két védő, Miguel Lopes, valamint Rolando pályára léphet.

“Ez még nem a vb-keret, aki most kimaradt, még benne lehet a májusban nevezendő névsorban” – figyelmeztetett Bento.

Amíg a portugálok a svédek legyűrésével jutottak ki a vébére, addig Kamerun 4-1-es összesítéssel Tunéziát búcsúztatta. Volker Finke szövetségi kapitány a sérült Pierre Achille Webo helyére a Kaiserslautern 33 éves csatárát, Mohammadou Idrissout hívta be. Kimaradt viszont a Sevilla térdsérüléssel bajlódó középpályása, Stephane Mbia.

Meglepetésre bekerült a keretbe a Barcelona B csapatában szereplő 18 éves középső védő, Frank Bagnack. A döntéssel kapcsolatban Finke csak annyit mondott, mindig is szerette ötvözni csapataiban a fiatalságot és a rutint.

Portugália győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.00, míg Kamerun sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply