Fiatal német csapat fog játszani kedden

2014. May 12. Monday in Egyéb, Hírek, Világbajnokság 2014

Kevin Volland

A brazíliai világbajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott kedden felkészülési mérkőzést játszik Lengyelországgal, viszont Joachim Löw szövetségi kapitány még nem számíthat a legnagyobb nevekre.

 

A Borussia Dortmund és a Bayern München válogatott labdarúgói azért nem tudnak a szakember rendelkezésére állni, mert a hétvégén a Német Kupában méri össze erejét a két együttes, míg az angol Arsenal hármasa (Mesut Özil, Lukas Podolski és Per Mertesacker) az FA-kupa fináléjára készül kenyéradójával. Rajtuk kívül még a chelsea-s Andre Schürrle és a laziós Miroslav Klose fog hiányozni.

Ott lesz viszont kedd este Julian Draxler és Lars Bender is, valamint olyan fiatal tehetségek, akik benne vannak a világbajnokságra utazó keretben, viszont eddig még nem, vagy éppen csak alig volt alkalmuk bizonyítani Löwnek – így például Max Meyer, Kevin Volland vagy Leon Goretzka.

“Néhány labdarúgóra sajnos nem tudok számítani, viszont emiatt nem kell aggódni” – mondta a Nationalelf edzője. “Szükségünk van olyan fiatal, dinamikus játékosokra, mint például a csapatba négy évvel berobbanó társaik, hiszen ők friss lendületet adhatnak a társaságnak.”

Löw itt többek között Thomas Müllerre, Sami Khedirára és Özilre gondolt, akik négy évvel ezelőtt kimagasló teljesítményt nyújtottak a dél-afrikai vb-n. Hasonlót remél a kapitány Vollandtól vagy éppen a fiatal Meyertől is, bár aligha fog a két említett, támadó szellemű játékos kezdőként pályára lépni, hiszen olyan neveket kellene kiszorítaniuk, mint Klose, Marco Reus vagy éppen Podolski.

A lengyelek elleni mérkőzés egy jó lehetőség lesz a fiatalok számára, ráadásul a két nemzet örökmérlege hazai győzelmet sejtet: 17 mérkőzésből a németek 12-szer is győztesen hagyták el a pályát, míg öt alkalommal döntetlen született.

Németország győzelmét a világbajnokságon 6.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a házigazda brazilok diadalára 3.75 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply