A Manchester City lett a bajnok

2014. May 12. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Manuel Pellegrini

Az angol Premier League idei kiírásának utolsó fordulóját rendezték vasárnap délután. Némi izgalmakat még tartogatott a 38. kör, hiszen matematikailag még a bajnoki cím, a hatodik és a 17. pozíció sorsa sem dőlt el.

 

Elvileg a Liverpool még megelőzhette volna a Manchester Cityt, ha a “polgáriak” otthon kikapnak a West Ham Unitedtől. Ez azonban nem történt meg, mert Manuel Pellegrini legénysége könnyedén fektette két vállra aktuális ellenfelét, így ismét bajnoki címet ünnepelhetett Anglia egyik legtehetősebb klubja.

A Liverpoolnak izgulnia kellett, hiszen egy darabig még a második helye is veszélybe került, amikor a Newcastle United megszerezte a vezetést. A “vörösök” viszont két perc alatt megfordították a találkozó állását a második játékrész közepe felé, győzelmük pedig azt jelentette, hogy ezüstérmet szereztek, valamint a Cityvel és a Chelsea-vel egyetemben automatikusan kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonjának csoportkörébe.

A negyedik helyen végző Arsenal majd a BL selejtezőjének rájátszásába kapcsolódik be, míg az ötödik Everton és a hatodik Tottenham Hotspur az Európa Ligában mérettetheti meg magát, akárcsak az FA-kupa finalista Hull City – utóbbi együttes végül a 16. lett.

Búcsúzott az élvonaltól a Norwich City is, és már korábban tudni lehetett azt, hogy a Fulham és a Cardiff City is a másodosztályban folytatja szereplését a következő szezonban. Az már biztos, hogy a Leicester City és a Burnley csatlakozik a legjobbakhoz, a harmadik feljutó kiléte azonban egyelőre nem ismert, hiszen a Championship rájátszása még tart.

Akár már most fogadhat a Premier League következő szezonjának végső győztesére. A Manchester City címvédésére 2.75 az odds, míg a Chelsea végső diadalára 3.25, a Liverpooléra pedig 6.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply