Falcao kihagyja a vb-t

2014. January 23. Thursday in Egyéb, Hírek

A Monaco csatára súlyos térdsérülést szenvedett, ezért ki kell hagynia a szezon hátralévő részét, valamint a nyári világbajnokságot is.
Radamel Falcao

Falcao nélkül játszik Kolumbia a világbajnokságon.

Radamel Falcao a Monaco Francia Kupa-meccsén kezdő volt, csapata az általa szerzett góllal került előnybe. A kolumbiai labdarúgó azonban nem tudta végigjátszani a meccset, a félidőben Emmanual Riviére váltotta, aki a második félidőben duplázott a negyedosztályú Monts D’Or Azergues ellen.

Már a meccs után aggódva szólaltak meg Falcao állapotát illetően a monacóiak, ám akkor még bízni lehetett benne, hogy a játékos szerepelhet a világbajnokságon. Az orvosi jelentések szerint erre nem lesz esély.

A portugál specialista a Monaco és a kolumbiai válogatott kérésére vizsgálta meg Falcaót, és megállapította, hogy a bal térdben elszakadt keresztszalagot meg kell műteni, ez alapból féléves kihagyást vonz magával, de Norona szerint Falcao esete speciális, így akár nyolc hónapig sem léphet pályára.

A kolumbiai csatár a brazíliai világbajnokság egyik legnagyobb sztárjának ígérkezett, ám ez a diagnózis egyben azt is jelenti, hogy Falcao nemcsak a szezon hátralévő részét hagyja ki, hanem a nyári seregszemlét is.

Falcao a nyáron igazolt a hercegségbeli csapathoz, korábban az Atletico Madridot erősítette, a francia élvonalbeli újonc 60 millió eurót sem sajnált a megszerzéséért.

A második helyezett Monaco a francia bajnokság 22. fordulójában az ötödik Olympique Marseille-t látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 1.72, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 5.00 a szorzó.

Az Olympique Marseille az elmúlt fordulóban javítani tudott eddigi formáján, és két vereség és két döntetlen után ismét győzött, míg a Monaco elmúlt öt meccséből hármat megnyert, egy döntetlent játszott, a Valenciennes ellen pedig vereséget szenvedett.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply