Ribery játéka kérdéses

2014. January 24. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Josep Guardiola szerint Franck Ribery kisebb sérüléssel bajlódik, így nem biztos, hogy pályára léphet a német bajnokság pénteki játéknapján.
Franck Ribery

Több kulcsember is hiányozhat az első idei bajnokiról.

Guardiola aggódik csapata egyik legjobbjáért, a bajorok mestere nem tudja, hogy Ribery hadra fogható lesz-e a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzésen. A francia labdarúgó sérült volt a téli szünetben, ezért kihagyta a Bayern München felkészülési meccseit is, az Al Kuwait és a Red Bull Salzburg elleni találkozókon sem lépett pályára.

A müncheniek mestere szerint Ribery továbbra is fájdalmat érez a lábában, és nem érzi még magát százszázalékosnak a pályán.

“A lábában az utóbbi napokban ismét fájdalmat érzett. A csütörtöki edzésen sem derült ki, hogy pénteken vállalni tudja-e a szereplést” – osztotta meg a kétségeit a közvéleménnyel Guardiola.

A spanyol szakembernek lesz gondja bőven a kezdő összeállításánál, hiszen Bastian Schweinsteiger sem bevethető, a középpályás november óta sérült, előbb bokájával, jelenleg térdével bajlódik.

“Ő a bajnokság egyik legjobb játékosa immár évek óta. Nagy szükségünk van rá, nagyon sajnálatos, hogy ebben a szezonban csak ilyen kevésszer állhatott a rendelkezésünkre” – mondta Guardiola Schweinsteiger hiányát illetően.

A listavezető Bayern München a harmadik helyezett Borussia Mönchengladbach vendége lesz pénteken: a ’gladbachi siker oddsa 8.00, a döntetlenre 5.00, a müncheniek győzelmére 1.36 a szorzó.

A Bayern bombaformában zárta a bajnokság őszi szakaszát, a címvédő zsinórban nyolc meccset nyert meg a pontvadászatban, míg a Borussia Mönchengladbach utóbbi nyolc bajnokijából hatot megnyert, az utolsó kettő azonban döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply