Estadio Beira-Rio

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Estadio Beira-Rio
A Porto Alegre-i sztárcsapat, az Internacional otthona a Guaiba folyó partján fekszik. Az Estadio Beira-Rio tíz év fáradságos építkezés után 1969-ben nyitotta meg kapuit.

 

A létesítmény megépítésében az Internacional szurkolói keményen kivették részüket, nemcsak tettekkel, de adományokkal is, adakozásuk révén sikerült téglát, vasat és a betonhoz szükséges alapanyagokat megvásárolni.

A stadion azon kevés létesítmény egyike Brazíliában, amely magánkézben van, így különösen látszik rajta a klub által meghirdetett “Gigante para Sempre” (Óriás mindörökre) program. A fejlesztés legfontosabb részeként a nézőtér tető alá került. Ez a legtöbb brazil stadionban hiányzik, de Porto Alegrében most egy innovatív és esztétikus tető takarja a nézőtér teljes részét.

Belül a nézőtér annyiban módosításra került, hogy az alsó szektorok ülései jóval közelebb kerültek a játéktérhez. Ami még érdekesség, hogy amíg az ország stadionjainak túlnyomó része ovális alakú, addig az 51 300 férőhelyes Beira-Rio egy majdnem tökéletes kört formál.

A stadion vb-mérkőzései:

június 15., 21 óra: Franciaország – Honduras (E csoport)
június 18., 18.00: Ausztrália – Hollandia (B csoport)
június 22., 21.00: Dél-Korea – Argentína (H csoport)
június 30., 22.00: nyolcaddöntő G1-H2

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply