Arena da Amazonia

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Arena Amazonia
Ha máshogyan nem is, de egyfajta ellenkezéssel már a világbajnokság előtt néhány hónappal ismertté vált a manausi Arena da Amazonia: ez volt az egyetlen stadion, ahol az angol válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson kifejezetten nem akart játszani, mondván, a rendkívüli meleg sok problémát jelentene a játékosoknak.

 

A sors iróniája, hogy Anglia mégis pályára kell, hogy lépjen az Amazonas szívében található, csak repülővel vagy hajóval elérhető városban, és első vb-mérkőzést itt vívja majd Olaszország ellen.

A város az elhelyezkedése miatt valóban nehéz körülményeket ígér a labdarúgóknak: júniusban és júliusban 31 fok feletti a legmagasabb hőmérséklet, ráadásul az esős napok miatt nagyon magas a páratartalom, ami megnehezíti a játék feltételeit.

A 42 374 fős Arena da Amazoniát az a német építészeti cég (GMP Architekten) tervezte, amely a frankfurti Commerzbank Arenát, a stadion mintájául és formájául egy tradicionális amazóniai kosár szolgált. A tető acélszerkezete gyakorlatilag egy nagy csatorna, amely elvezeti a trópusi erőt, de egy speciális bevonat a napsugarakat és a hőt is visszatükrözi, a homlokzat rései viszont lehetővé teszik az állandó szellőzést, a tető pedig bőséges árnyékot ad a nézőknek.

A stadion vb-mérkőzései:

június 14., 24.00: Anglia – Olaszország (D csoport)
június 18., 24.00: Kamerun – Horvátország (A csoport)
június 22., 24.00: Egyesült Államok – Portugália (G csoport)
június 25., 22.00: Honduras – Svájc (E csoport)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply