Erősítést tervez az Európa Ligára az FTC edzője

2015. May 24. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Thomas Doll, a friss Magyar Kupa-győztes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője megerősített kerettel akar nekivágni az Európa Liga küzdelmeinek.

A 49 éves német szakember a hirado.hu-nak elmondta: rendszeresen egyeztet a klubvezetéssel, hogy a nemrég megszerzett Leandrón kívül kiket igazoljanak le a következő szezonra. Doll fejében vannak konkrét nevek is, ezeket azonban egyelőre nem áll módjában közölni. Annyit elárult, hogy “minden területre, azaz a védelembe, a középpályára és támadó szekcióba is” keresnek játékosokat.

Kiemelte: csapata ugyan remek formában van, 2015-ben nem kapott még ki tétmeccsen, de az európai kupaporondhoz ez nem feltétlenül elég.

“Vannak ugyan tehetséges fiataljaink, de nekik még egy kis időre van szükségük, hogy egyszer majd helyettesíthessék Hajnal Tamást vagy Gera Zoltánt” – mondta Doll. Hozzátette: kreatív játékosok kellenek, továbbá az is elképzelhető, hogy Pavlovic visszamegy a Werder Bremenhez, hiszen ő kölcsönben van a Ferencvárosnál.

A német szakvezető kiemelte azt is, hogy az igazolásoknál figyelembe kell majd venniük a magyar szövetség (MLSZ) új rendelkezését is, mely szerint a nemzetközi kupákban szereplő csapatok keretében nem szerepelhet tíznél több idegenlégiós, a pályán pedig legfeljebb öt külföldi lehet, amennyiben a klub igényt tart az MLSZ plusz támogatására.

Thomas Doll szerint, ha az együttes jó formában van és senki sem sérült, akkor van esélyük túljutni az Európa Liga selejtezőjén. Úgy véli, a csapat sikerességében legalább 40 százalék szerepe van a biztos anyagi háttérnek.

“A legfontosabb, hogy legyen lehetőséged igazolni. A játékos a másik klubhoz megy, ha ott ezer euróval többet kap” – fogalmazott.

Az edzésmunka és a játékoskeret mellett a szerencse is nagyon sokat számít Doll szerint, és szintén fontos a játékosok mentális állapota.

A szezon legjobb játékosának választott Gera Zoltánról a vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy nemcsak a pályán vezéregyéniség, hanem azon kívül is egyfajta egyensúlyt nyújt a csapatnak. Társai tisztelik őt, mint ahogy ő is tisztel mindenkit, még a fiatal játékosokat is. Mivel azonban Gera már 36 éves, nem szabad ugyanannyira terhelni, mint a fiatalokat, neki kicsivel hosszabb regenerálódásra van szüksége. Néha például plusz pihenőnapokat kap, hogy a családjával lehessen, esetleg egy-egy kupameccsen nem kell játszania, hogy a hétvégére újra friss legyen.

Doll szeretne jövőre néhány fiatal játékost is beépíteni a nagycsapatba. Közülük Nagy Dominikot, Nagy Ádámot és Haris Attilát emelte ki.

A nyári szünet Doll megítélése szerint kevés az ideális felkészülésre. Úgy véli, három-négy hét pihenésre lenne szükség a jövő hétvégi szezonzárás után, de ez most nem lehetséges. Június 11-én akarták kezdeni a felkészülést, de úgy döntöttek – mivel megbízik a játékosaiban -, adnak nekik pár nap pluszpihenőt, így csak június 14-én találkoznak. Viszont mindenki házi feladattal megy vakációra, az edzéstervben le lesz írva, hogy mit kell csinálniuk, amíg távol vannak.

A vezetőedző szerint minderre azért van szükség, mert csak néhány hetük van, és nem akarja még egyszer olyan állapotban látni a csapatát, mint egy évvel ezelőtt. Emlékeztetett: hét-nyolc új játékos érkezett tavaly, akiket nehéz volt beépíteni. A bajnokságot is rosszul kezdték, négy vereséggel a 6-7. helyen álltak.

spi \ gte

MTI 2015. május 24., vasárnap 11:45

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply