Előzetes – Euro 2016 C csoport

2016. May 31. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Thomas Muller
A német válogatott a C csoport legesélyesebbje, mellettük még Lengyelország, Ukrajna és Észak-Írország harcolhat a továbbjutásért.

Joachim Löw válogatottja csoportelsőként kvalifikálta magát, és arra készül, hogy 1972, 1980 és 1996 után negyedszer is Európa-bajnok legyen. Annak ellenére, hogy a csapat 20 éve nyert utoljára aranyérmet, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszatérjen a csúcsra: 2008-ban már döntős, négy éve elődöntős volt.

A C csoport első mérkőzését Lengyelország vívja majd Észak-Írország ellen Nizzában, június 12-én. A két együttes a 2010-es vb-selejtezők során találkozott egymással, akkor az északírek a két mérkőzésen négy pontot szereztek: a Nigel Worthington irányította együttes a hazai 3-1-es siker után 1-1-re végzett Lengyelországban.

Észak-Írország az első Eb-döntőjére készül, a selejtezőben megnyerte a csoportját és mindössze egyszer kapott ki.

Az aznap esti másik mérkőzésnek a lille-i Stade Pierre Mauroy ad otthont, Németország ellenfele Ukrajna lesz. A felek korábban öt alkalommal meccseltek egymással, Németország még veretlen, két győzelem mellett háromszor döntetlent ért el. Legutóbb 2011 novemberében, Kijevben 3-3 lett a végeredmény egy barátságos mérkőzésen.

Az ukránok négy sikertelen selejtező után négy éve társ-házigazdaként vehettek részt a kontinenstornán, de nem jutott tovább a csoportjából.

A június 16-i második fordulóban Ukrajna az északírekkel játszik Lyonban, Németország pedig Lengyelországgal találkozik a Stade de France-ban.
Az ukránok még sohasem veszítettek brit ellenfelükkel szemben – igaz 2003-ban találkoztak utoljára egymással -, a mérleg két győzelem és két döntetlen.

Németország fej-fej mellett csatázott a lengyelekkel a selejtezők során, az azonos csoportban lévő csapatok a hazai csatákat hozták: Lengyelország 2-0-ra nyert Varsóban, a németek pedig 3-1-re győztek Frankfurtban.

A mindent eldöntő 3. fordulóra június 21-én kerül sor, akkor Észak-Írország – Németország és Ukrajna – Lengyelország mérkőzések lesznek.

A C csoport mérkőzései:

 

  • Június 10.: Lengyelország – Észak-Írország (Stade de Nice, Nizza, 17:00), Németország – Ukrajna (Stade Pierre Mauroy, Lille, 20:00).
  • Június 16.: Ukrajna – Észak-Írország (Stade de Lyon, Lyon, 17:00), Németország – Lengyelország (Stade de France, Párizs, 20:00).
  • Június 21.: Észak-Írország – Németország (Parc des Princes, Párizs, 17:00), Ukrajna – Lengyelország (Stade Velodrome, Marseille, 17:00).

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply