Előzetes – Euro 2016 B csoport

2016. May 31. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Roy Hodgson
Izgalmas csatákat ígér ez a csoport, a walesiek nagyon reménykednek, ők az 1958-as világbajnokság óta először jutottak ki nagy világeseményre.

A Sárkányok a szlovákok elleni mérkőzéssel kezdik meg az Európa-bajnoki küzdelmeket Bordeaux-ban, és Chris Coleman együttese a selejtezők során már bizonyította, hogy képes jó teljesítményre, hiszen a B csoportban a második helyen végzett a sokat dicsért belgák mögött.

A huszonegy pont és a tíz meccsen csupán egyetlen vereség azt mutatja, hogy a walesieket nagyon komolyan kell venni, de a szlovákok is hasonlóan meggyőző selejtezőbeli szereplést követően érkeznek Franciaországba.

Az Európa-bajnoki debütálására készülő szlovák válogatott a spanyolok mögött végzett a második helyen a C csoportban, 22 megszerzett ponttal, úgy, hogy a regnáló Európa-bajnokot is sikerült legyőznie a sorozatban.

Ugyancsak június 11-én mérkőzik meg egymással Marseille-ben Anglia és Oroszország, a háromoroszlánosok lehetséges sötét lóként vágnak neki a tornának, és sokak szerint akár egészen a döntőig menetelhetnek Franciaországban.

A legutóbbi két Eb-szereplésük a negyeddöntőben ért véget, 2004-ben a portugálok, 2012-ben az olaszok győzték le őket tizenegyesrúgásokkal, míg legjobb szereplésüket 1996-ban, hazai közönség előtt érték el, amikor egészen az elődöntőig jutottak.

Az oroszok, Leinyid Slutsky szövetségi kapitány vezetésével négy évvel ezelőtt nem tudtak továbbjutni a csoportból, de 2008-ban elődöntősök voltak, és csak a későbbi Eb-győztes spanyoloktól kaptak ki.

Négy nappal a nyitómeccsük után az oroszok Lille-be teszik át a székhelyüket, ahol Szlovákiával mérkőznek meg. A két csapat a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokság selejtezőjében kétszer is megmérkőzött egymással. Mindkétszer a vendégcsapat nyert 1-0-ra, Szlovákiában Alan Dzagoev szerezte a győztes gólt, de a CSZKA Moszkva játékosa most hiányozni fog az együttesből lábsérülése miatt.

Június 16-án kerülhet sor a legnagyobb csatára a csoportban, ekkor mérkőzik meg egymással Anglia és Wales. A két csapat legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül az angolok nyerték, úgy, hogy gólt sem kaptak ezeken az összecsapásokon. Ezeket a találkozókat a négy évvel ezelőtti Eb selejtezőjében és a 2006-os világbajnokság selejtezőjében rendezték, a walesiek legutóbbi 1984-ben érezhették meg a győzelem ízét szomszédjuk ellen.

A B csoport zárása június 20-án lesz, amikor Wales és Oroszország találkozik egymással Touolouse-ban, míg az angolok a szlovákok ellen zárják a küzdelmeket St-Etienne-ben.

Az orosz válogatott oda-vissza legyőztea a walesieket a 2010-es világbajnokság selejtezőjében, míg Anglia mindhárom eddigi meccsét megnyerte Szlovákia ellen, ezek közül az utolsót 2009 márciusában, barátságos találkozón, 4-0-ra.

A B csoport programja:

 

  • Június 11.: Wales – Szlovákia (Stade de Bordeaux, Bordeaux, 18.00), Anglia – Oroszország (Stade Velodrome, Marseille, 21.00).
  • Június 15.: Oroszország – Szlovákia (Stade Pierre Mauroy, Lille, 15.00).
  • Június 16.: Anglia – Wales (Stade Bollaert-Delelis, Lens, 15.00).
  • Június 20.: Oroszország – Wales (Stadium de Toulouse, Toulouse, 21.00), Szlovákia – Anglia (Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne, 21.00).

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply