Elégedett edzőjével a Salzburg

2013. December 29. Sunday in Egyéb, Hírek

Roger SchmidtKét évvel meghosszabbította edzője, Roger Schmidt szerződését a Red Bull Salzburg labdarúgócsapata, így a szakember 2016 nyaráig irányíthatja az osztrák együttest.

 

Schmidt egész kevés edzői tapasztalattal tavaly nyáron igazolt az osztrák együtteshez, előtte csak kisebb német csapatoknál – Delbrücker SC (2004-2007), Preussen Münster (2007-2010), Paderborn (2011-2012) – dolgozott.

A 46 éves szakember vezérletével azonban teljesen megújult a salzburgi csapat, a 2013-as naptári évben egyetlen hazai mérkőzést sem veszített el.
Az első szezonban 77 pontot gyűjtve, 91 gólt szerezve bajnoki ezüstérmes lett az Austria Wien mögött, így kiharcolta az Európa Liga-indulást. A selejtezőben kettős győzelemmel a litván Zalgirist búcsúztatta és a C csoportba kapott besorolást, ahol szintén minden meccsét megnyerte, oda-vissza verte a dán Esbjerg, a svéd Elfsborg és a belga Standard csapatait.

Az osztrák klub az egyenes kieséses szakaszban a holland Ajax Amsterdam ellen lép majd pályára február 20-án. Az Ajax hazai sikerére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a salzburgiak idegenbeli sikerére 4.33 szorzóval lehet fogadni.

A 2013-14-es szezonban úgy vezeti tizenegy pontos előnnyel az osztrák Bundesligát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a vetélytársaknál.

“Ez a szerződéshosszabbítás nagyon jó módja annak, hogy kifejezzük, mennyire jó munkát végzett” – dicsérte az edzőt Ralf Rangnick sportigazgató. “A csapat apránként fejlődik, nemcsak agresszív, de szere is tetszetős futballt játszik, ami nemcsak Ausztriában keltette fel a figyelmet.”

“A Salzburg egy nagyon sikeres úton indult el, remélem, erről nem térünk le az elkövetkező években sem” – tette hozzá Schmidt.

A tréner salzburgi teljesítménye szenzációs, eddig 76 tétmérkőzésen irányította az együttest, a mérlege 52 győzelem, 16 döntetlen és mindössze nyolc vereség.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply