EL-selejtező – A Honvéd nem fél az Anzsitól

2012. July 17. Tuesday in Hírek

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) – A Budapest Honvéd játékosai, vezetőedzője és tulajdonosa sem fél az orosz Anzsi Mahacskalától, amely a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában lesz a csapat ellenfele.

“Kétségtelenül nagyszerű játékosokkal találkozunk, de kérdés, hogy csapatként is olyan jók-e” – mondta a klub keddi sajtótájékoztatóján Marco Rossi, a kispestiek olasz trénere, aki hozzátette, a legfontosabb, hogy együttese jó mérkőzést játsszon a csütörtöki első felvonás alkalmával még akkor is, ha esetleg kikapna.

Debreceni András védő, akinek többek között a kameruni Samuel Eto’o semlegesítése lesz a feladata, úgy vélekedett, mindenkinek félelem nélkül, maximumot nyújtva kell pályára lépnie, mert ez egy nagy lehetőség mind a játékosok, mind a csapat számára. Megjegyezte, személy szerint nagyon várja a találkozást Eto’óval, mert most lemérheti hol is tart, s miben kell még fejlődnie.
“Én elsősorban szurkoló vagyok, nem szakember, ezért győzelmet várok” – mondta George F. Hemingway klubtulajdonos. “Abban bízom, hogy Moszkvában olyan eredményt érünk el, hogy nyitott marad a továbbjutás kérdése, s aztán egy hét múlva a hazai visszavágón telt ház előtt sikerül elérni a bravúrt.”
Hemingway kifejtette, hogy az utóbbi években a Honvéd mindig a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a nemzetközi kupasorozatokban, öt éve a német Hamburger SV, négy esztendeje pedig a török Fenerbahce volt a kispestiek riválisa. Hozzátette, ő inkább ilyen erős ellenfelet vár, mert így dicsőség igazán továbbjutni.
A Honvédot szállító repülőgép szerdán 11:30 órakor száll fel, majd a csapat a mérkőzés helyszínén, a Szaturn Stadionban edz. A találkozó magyar idő szerint csütörtökön 17 órakor kezdődik, a visszavágót egy héttel később a Bozsik Stadionban rendezik.

sgj \ sgg \ sag

MTI 2012. július 17., kedd 13:22

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply