BL-selejtező – Kondás Elemér: fegyelmezett játékra van szükség – ELŐZETES

2012. July 17. Tuesday in Hírek

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) – Kondás Elemér, a Debreceni VSC-TEVA vezetőedzője szerint játékosainak nagyon fegyelmezetten kell majd futballozniuk az albán bajnok Skenderbeu vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első, keddi mérkőzésén.

“Egy masszív, hajtós csapat vár ránk, játsszák a futballt, és rengeteget futnak” – nyilatkozta a szakember a dvsc.hu oldalnak. “Több jó labdarúgó alkotja a keretüket, oda kell figyelnünk rájuk, ahogyan arra is, hogy hazai pályán játszanak és fanatikus szurkolótáboruk majd űzi, hajtja őket.”

Albánia - Labdarúgás - A Debreceni VSC edzése

Korca, 2012. július 16.
A DVSC játékosai edzenek a Skenderbeu Stadionban az albániai Korcában, ahol július 17-én este 20.30-kor az albán bajnok Skenderbeuval csap össze a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kondás hozzátette, igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket a Videotonnal szemben büntetőkkel elveszített múlt szerdai Szuperkupa-döntőn elkövettek, ugyanakkor legalább annyira fegyelmezettnek kell majd lenniük, mint voltak a fehérváriak ellen.
“Volt egy rövid időszak, amikor nem voltam elégedett a csapat teljesítményével, azt kell áthidalni és még jobb játékra törekedni” – mondta a szakvezető. “Egy kupamérkőzést idegenben sokkal jobb kezdeni, mert hazai pályán még mindig van lehetőség a javításra. Két meccsen dől el a továbbjutás, Albániában a lehető legjobb eredményt kell elérni.”
A DVSC-TEVA repülőgépe hétfő reggel indult Tiranába, az eltiltott Ibrahima Sidibe, valamint a sérüléssel bajlódó Selim Bouadla, Ludánszki Bence és Roguy Meye nem tartott a csapattal.
A Skenderbeu eddig egy alkalommal, az előző kiírásban szerepelt a BL selejtezőjében. A korcei gárda akkor is a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, s a később negyeddöntős ciprusi APOEL Nicosia kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel búcsúztatta. Az albán együttes az európai szövetség (UEFA) június 29-i klubranglistáján a 364. helyet foglalja el, míg a Debrecen – legjobb magyarként – a 174. helyen áll.
A mérkőzés – amelyet az m1 élőben közvetít – kedden, 20:30 órakor a bolgár Nikolaj Jordanov sípjelére indul a 12 ezer férőhelyes Skenderbeu Stadionban. A visszavágót jövő kedden rendezik Nyíregyházán.

skt \ sjk \ sag

MTI 2012. július 16., hétfő 10:48

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply