Egykori NB I-es légiósokkal erősített a Rizespor

2014. January 12. Sunday in Egyéb, Hírek

Két olyan játékossal erősített a török élvonalban szereplő Rizespor labdarúgócsapata, akik korábban a magyar NB I-ben is megfordultak.
Martin Kayongo Mutumba

Mutumbát ingyen szerződtette a török klub.

A Süper Lig 15., még éppen nem kieső helyén álló klubra rá is férne a javulás, hiszen 17 forduló alatt négy győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség, összesen 16 megszerzett pont a mérlege, javulást pedig az egykori ferencvárosi Liban Abditól, illetve a Videotonban megfordult Martin-Kayongo Mutumbától várják a vezetők.

A szomáliai születésű Abdi 14 éves korában került a Sheffield Unitedhez, ahonnan 2010-ben szerződött akkor testvérklubjához, a Fradihoz. A zöld-fehéreknél nem sok vizet zavart, 29 élvonalbeli mérkőzésen mindössze két gólt szerzett (igaz, az NB II-ben 21 meccsen kilencszer is betalált), így két év után továbbállt a portugál Olhanense csapatához, tavaly nyáron pedig az Académica Coimbra szezrődtette.

A portugál A Bola sportnapilap értesülése szerint a két csapat már egy hete megállapodott egymással, csak a szomáliai támadót kellett kicsit győzködni – minden bizonnyal anyagilag -, hogy aláírja négy és fél évre szóló szerződését. A lap úgy tudja, a Rizespor félmillió eurót fizetett érte. Abdi neve korábban felmerült a norvég válogatottnál is, ám Egil Olsen másfél éve úgy nyilatkozott róla, nem elég jó ahhoz, hogy a nemzeti csapatba meghívja.

A másik szerzemény Martin-Kayongo Mutumba, akit 2010-ben Mezey György csábított Székesfehérvárra, ám a Videotonban mindössze három, a Videoton II-ben pedig két mérkőzésen lépett pályára, és fél év után hazatért az AIK Solna együttesébe.

Az ugandai válogatott szélsőről legutóbb azért írt a svéd sajtó, mert az augusztusi, Manchester United elleni barátságos mérkőzésen jó benyomást tett az angolokra. A 28 éves játékos a hírek szerint ingyen, két és fél évre szerződött a török klubhoz.

A Rizespor január 25-én lép pályára ismét a bajnokságban a Genclerbirligi vendégeként, a hazaiak győzelmére 2.00 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendégek sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply