Edzőt vált a Basel

2014. May 18. Sunday in Egyéb, Hírek

Annak ellenére, hogy sorozatban ötödször is megnyerte a svájci labdarúgó-bajnokságot az FC Basel labdarúgócsapata, a klub vezetése nem tart igényt Murat Yakin vezetőedző szolgálataira.

Generic

A svájci együttes csütörtökön az Aarau otthonában aratott 3-1-es győzelemmel bebiztosította idei elsőségét, előnye ugyanis az utolsó forduló előtt négy pont a Grasshoppers előtt.

Yakin távozása azért meglepetés, mert csütörtökön még azt nyilatkozta, feltett szándéka, hogy maradjon és folytassa a munkát. “Szeretnék maradni, hiszen érvényes szerződés köt a klubhoz, és úgy érzem,a bázeli küldetésem még nem teljes. Számomra egyértelmű a jövőkép, de tudom, hogy edzőként sohasem szabad meglepődnöm semmin” – mondta három napja.

Ehhez képest a klub hivatalos honlapján azt közölte, hogy a felek közös megegyezéssel szerződést bontanak a szezon végén, így Yakin vasárnap utoljára ül a klub kispadján. A zárófordulóban, vasárnap a sereghajó Lausanne lesz az ellenfél, a Basel hazai győzelmére 1.25 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a Lausanne sikerére 10.00 szorzóval lehet fogadni. A Lausanne utoljára 2000-ben győzte le riválisát, akkor éppen Bázelben nyert 3-2-re.

A 39 éves edző 2012 októberében került a Basel élére, tavaly és idén is bajnok lett. Amíg egy éve az Európa Liga elődöntőjébe jutott, és csak a Chelsea ellen esett ki, addig idén a negyeddöntőig menetelt, és a Valencia állította meg.

A svájci sajtó szerint nem az eredménytelenség áll a szakítás hátterében, de ennél többet nem tud, a klub pedig a valódi tényeket nem közölte.

Az olasz sajtó néhány hete azt írta, hogy Yakin lehet az legfőbb jelölt a Sampdoria kispadjára, ha a jelenlegi szakvezető, Sinisa Mihajlovic távozna. A szerb szakembert ugyanis korábban hírbe hozták az Interrel és a Lazióval is.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply