EB-szereplés nélkül is kapós Ben Arfa

2016. June 30. Thursday in Egyéb, Hírek

Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa várhatóan nem marad a Nice labdarúgócsapatában, legalábbis ezt állítja Jean-Pierre Rivere, a klub elnöke.

A 15-szörös válogatott játékos a Lyon, a Marseille, a Newcastle és a Hull City érintésével tavaly januárban igazolt a nizzai együtteshez, és élete legnagyobb formáját futotta. Addig egy szezonban hat bajnoki találat volt a csúcs, a 2015-16-os évadban azonban 32 mérkőzésen 17-szer volt eredményes, és hat gólpasszal segítette a Ligue 1 negyedik helyéhez csapatát.

Didier Deschamps szövetségi kapitány is figyelt rá, de végül csak a bő Eb-keretig jutott el, a 23 fős szűkített csapatba nem került be. A válogatott már a negyeddöntőnél jár, és vasárnap Izland ellen lép pályára. A hazaiak győzelmére a szorzó 1.40, a döntetlenre 4.75, míg a szigetországiak újabb bravúrjára 10.00.

Ben Arfa a lenyűgöző szezon után számtalan megkeresést kapott, de májusban úgy fogalmazott, már csak három klub van versenyben érte. No meg a Nice, amelynek vezetősége mindent elkövetett annak érdekében, hogy a játékos még egy szezont a francia Riviérán töltsön.

A klubelnök Rivere ugyanakkor elmondta, elfogadja a vereséget is, hiszen nincsen annyi pénze, hogy mindenáron megtartsa a támadót. “Hatem Ben Arfa nem lesz a játékosunk a következő idényben” – nyilatkozta a Canal Plus-nek.

Ben Arfa nevét a leggyakrabban a Sevilla és Southampton kapcsán emlegetik, de állítólag legelső klubja, az Olympique Lyon, sőt a Paris Saint-Germain is tett érte ajánlatot. Az ESPN viszont úgy tudja, hogy az angol bajnok Leicester City is szívesen látná a soraiban.

“Nagyon szeretnénk megszerezni, és hiszem, hogy ő is jönne hozzánk. Ha mégsem, akkor annak nyomós oka lehet, például a Leicestertől befutó ajánlat” – nyilatkozta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply