Drogba és Yaya Touré is harcra kész

2014. June 14. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Didier Drogba
Elefántcsontpart labdarúgó-válogatottja legnagyobb sztárjaival lép pályára Japán ellen, a magyar idő szerint vasárnap hajnal 3 órakor kezdődő világbajnoki csoportmérkőzésen. A csapatban ketten is sérüléssel bajlódtak, de Didier Drogba, illetve Yaya Touré is felépült, és vállalja a játékot.

 

Az afrikaiak francia szövetségi kapitánya, Sabri Lamouchi elmondta, hogy Touré húzódása és Drogba ágyékproblémája a múlté, így mindketten ott lesznek a csapatban, de azt nem árulta el, csereként vagy kezdőként számít rájuk. Drogba a csütörtöki edzést sem tudta végigdolgozni, ütközött ugyanis Didier Zokorával, így a helyi sajtó azzal is számolt, hogy esetleg a Swansea City támadója, Wilfried Bony kap lehetőséget.

“Minden játékos készen áll, de nem mondhatom, hogy mindenki százszázalékos állapotban van. Akadtak, akik az edzőtábor előtt nem játszottak eleget, nem voltak megfelelő állapotban. Szóval majd kiderül, kire mennyit számíthatok” – nyilatkozta kissé misztikusan a 12-szeres francia válogatott Lamouchi. “Didier Drogba nagyszerűen dolgozott, ő még a Galatasarayban sérült meg, de felépült. Az orvosi stábunk eddig csodálatos munkát végzett, de Didier is hatalmas erőfeszítést tett a gyógyulása érdekében. Ő egy igazi bajnok, nagy küzdő és igazi profi. Csúcsformában van, az ő tapasztalata rengeteget jelent nekünk.”

Yaya Touré testvére, Kolo annak ellenére játszik, hogy maláriával küzd, de kulcsszerep vár majd Cheick Tiotéra is, a védekező középpályásnak ugyanis meggyűlhet a baja a japánok legjobbjaival, Honda Keiszukéval és Kagava Sindzsivel.

“Annyi jó játékosa van az ellenfélnek, hogy nem szabad csak egyre koncentrálni” – jelentette ki Honda. “Keményen dolgoztam, hogy megfelelő állapotban legyek a vébére, az edzőtábor fáradtságát most próbálom kipihenni.”

Elefántcsontpart győzelmére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a japánok sikere 2.70 szorzóval lehet fogadni.

A várható kezdőcsapatok:
Elefántcsontpart: Barry – Aurier, Kolo Touré, Zokora, Boka – Tioté, Serey Dié – Gervinho, Yaya Touré, Kalou – Drogba
Japán: Kavasima – Ucsida, Josida, Konno, Nagatomo – Haszebe, Endo – Okazaki, Honda, Kagava – Kakitani

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply