Diego Costa a vb-re készül

2014. February 28. Friday in Egyéb, Hírek

Szerdán Olaszország ellen játszik felkészülési mérkőzést a spanyol labdarúgó-válogatott, és a média nagyon várja Vicente del Bosque pénteki keretét, hiszen az világos jelzést fog adni arra vonatkozóan, hogy a kapitány kire számít a nyári, brazíliai világbajnokságon.

Vicente Del Bosque

Del Bosque friss kerete sokat elárulhat a vb-csapatról.

A legnagyobb kérdés, hogy a brazil születésű Diego Costa – aki elutasította a hazai meghívást, és felvette a spanyol állampolgárságot – tagja lesz-e Del Bosque névsorának. A szakember novemberben már küldött meghívót az Atlético Madrid csatárának, de akkor sérülés miatt nem léphetett pályára.

“Senkit sem szeretnék leírni előre, mindenkinek meg kell adnom az esélyt a bizonyításra” – jelentett ki a spanyol szövetségi kapitány. “Diego Costa játékstílusa és góljai tökéletesen bizonyítják, milyen kvalitásokkal bír.”

A spanyoloknál várhatóan ott lesz a vébén Alvaro Negredo, Fernando Torres és Fernando Llorente, a veterán David Villa szerelése kérdéses, csakúgy, mint a Real Madrid fiatal támadójáé, Jese Rodriguezé. Spanyol lapok szerint Costa alaphelyzetben vb-résztvevő kellene, hogy legyen, nagy kérdés, Del Bosque hogyan gondolkodik.

Az se elképzelhetetlen, hogy ha Diego Costa nem kap meghívást, akkor újra átgondolja a brazil lehetőséget: a házigazda ugyanis a Dél-afrikai Köztársaság elleni szerdai összecsapáson Fred (Fluminense) és Jo (Atlético MG) esetleges bevetését fontolgatja, azaz ott is elférhet egy gólerős támadó.

Del Bosque a középpálya összetételén is gondolkodik, a Bayern München játékosa, Thiago Alcantara mellett ugyanis Francisco “Isco” Alarcon (Real Madrid) és Juan Mata (Manchester United) is helyet követel magának.

Spanyolország szerdai győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.00, míg az olaszok madridi sikerére 6.00 szorzóval lehet fogadni. A hazaiak a világbajnokság előtt egy meccset még biztosan játszanak: május 30-án, a sevillai Sanchez Pizjuan-stadionban Bolívia lesz az ellenfél.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply