Seedorfnak idő kell

2014. February 28. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Clarence Seedorf

Fatih Terim szerint a Milan új edzőjének elképzeléseire időt kell szánni. A milánóiak egykori mestere Seedorf mellett a milánóiak másik nagy fogásának Adel Taarabtot tartja.

 

A török szakembert 2001-ben nevezték ki a piros-feketék kispadjára, és azonnal forradalmi változásokat vezetett be. A hollandok totális futballjához hasonló támadó taktikát dolgozott ki, ám csapata sikertelenül kezdte a szezont, Terimnek pedig öt hónap után meg is köszönték a munkáját.

A török válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya figyelemmel kíséri egykori csapatának sorsát, Terim szerint Clarence Seedorf jól illik a Milan elképzeléseibe. A holland az övéhez hasonló támadófutballt igyekszik meghonosítani, Terim szerint ehhez azonban időre lesz szükség.

“Seedorf jól teszi, hogy nagyot álmodik, és támadófutballt akar meghonosítani. Azok után, hogy a Milan eladta Ibrahimovicot és Thiago Silvát, nyilvánvalóvá vált, hogy a klub irányt váltott. Ebbe a váltásba tökéletesen beleillik Seedorf, de fontos, hogy a klub megvédje őt” – véli Terim a télen kinevezett holland vezetőedzőről, de jó véleménnyel van a Milan télen igazolt kölcsönjátékosáról, Adel Taarabtról is: “Taarabt egy különleges tehetség, aki nagy lökést adhat Seedorf elképzeléseinek” – tette hozzá a szakember.

A 9. helyezett Milan a hétvégén a listavezető Juventust látja vendégül az olasz bajnokság 26. fordulójában: a szombati meccs kapcsán a hazai győzelem oddsa 3.60, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 2.00 a szorzó.

A két csapat elmúlt öt meccséből hármat nyert a torinói alakulat, egyszer győzött a Milan, egy meccs pedig döntetlennel zárult. Ősszel a Juventus hazai pályán 3-2-re verte a Milant.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply