Deschamps-pal hosszabbítottak

2013. November 21. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Didier Deschamps-nak, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának szerződéshosszabbítást ért az, hogy 0-2-ről fordítva összesítésben 3-2-re legyőzték Ukrajnát, így kijutottak a világbajnokságra.
Hatem Ben Arfa

A franciák hozták a minimális elvárást, kivívták a vb-selejtezőt.

Az ukrán válogatott az európai pótselejtező első mérkőzésén hazai pályán okos, taktikus játékkal 2-0-ra legyőzte a franciákat. Pótselejtezőt korábban kétgólos előnyről még egyetlen válogatott sem bukott el, így a franciáknak nem volt könnyű dolguk a visszavágón, de Sakho és Benzema találatával már az első félidőben ledolgozták a hátrányt, majd a 72. percben Huszev öngóljával 3-0-ra nyertek.

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya maximálisan elégedett volt a csapatával. “Ez a labdarúgás varázsa. Az első mérkőzést elszúrtuk, de ma remek munkát végeztünk. Nagyon fontos volt a francia futballnak, hogy ott legyünk jövő nyáron Brazíliában. Jó csapat volt az ellenfelünk, de nagy szívvel és lelkesedéssel harcoltunk. Ha az alapokkal nincs gondunk, nagy dolgokra lehetünk képesek” – fogalmazott Deschamps, akinek a francia szövetség azonnal meg is hosszabbította a szerződését a 2016-os Európa-bajnokságig.

“Már alá is írtuk. Ezt szerettem volna, és írásba is foglaltuk. Még öt perce sem történt meg az egész. Didier élvezi a bizalmunkat a 2016-os Európa-bajnokságig” – mondta a keddi mérkőzés után a francia szövetség elnöke, Noel Le Graet.

Mihail Fomenko, az ukránok szövetségi kapitánya így nyilatkozott a találkozó után: “Fizikailag vertek meg bennünket a franciák. Egyszerűen nem voltak a topon a játékosaim, elfáradtunk. Figyelmeztettem mindenkit, hogy fegyelmezetten játsszunk, és ne kapjunk lapokat, de Khacheridi mégis kiállíttatta magát” – fogalmazott a szövetségi kapitány utalva arra, hogy a 47. percben az ukránok emberhátrányba kerültek.

Arra, hogy a francia válogatott megnyeri a világbajnokságot 23.00 a szorzó, míg a hazai pályán játszó Brazília végső sikerére 4.33 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply