Mihajlovics lesz a Sampdoria edzője

2013. November 21. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Bár az utóbbi hónapokban többször belejelentette, hogy hamarosan lemond posztjáról Sinisa Mihajlovics, hivatalosan csak kedd este közölte végleges távozását.
Sinisa Mihajlovic

Mihajlovics visszatér egykori csapatához.

A szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy került a csapat élére a világbajnoki selejtezők előtt, hogy azt vállalta, kijuttatja tanítványait a 2014-es vébére. Azt is elárulta, ha ez nem sikerül, önként távozik.

Bár a kijutás már régen elúszott, úgy tűnt, mégis marad, mert a szerb szövetség elnöke, Tomislav Karadzsics marasztalta, ám miután a vezetőnek a mandátuma is lejár decemberben, Mihajlovics nem érezte biztonságban magát a kispadon.

Közben a Sampdoria is megkereste, a csapat ugyanis 12 forduló után mindössze kilenc ponttal a 18., kieső helyen áll, és miután a klubvezetés a zsinórban elszenvedett harmadik, Fiorentina elleni vereség után menesztette Delio Rossit, egyből korábbi játékosával vette fel a kapcsolatot.

Mihajlovic 1994 és 1998 között szerepelt a genovai együttesben, de megfordult az AS Roma, a Lazio és az Inter csapataiban is. Szerbiai kapitánykodása előtt már dolgozott az olasz labdarúgásban, 2008-09-ben a Bolognát, majd a Cataniát és a Fiorentinát is irányította.

“Nem a pénz miatt döntöttem a Samp mellett, folyamatosan egyeztettem a szerb vezetőkkel, és bár tudom, hogy Karadzsics elnök és Zoran Lakovics főtitkár kitartana mellettem, nem biztos, hogy ők a posztjukon maradnak. Sajnálom, mert szerintem most olyan keretet válogattam össze, amely fényes jövő előtt áll” – nyilatkozta Mihajlovics, aki elismerte, hogy hivatalosan szerdán mutatják be Genovában.

“Az újságírókra és a játékosokra való tekintettel nem beszéltem eddig erről, nyugodt körülményeket akartam addig, amíg le nem játszottuk az idei két mérkőzésünket” – tette hozzá.

Mihajlovics vasárnap a Lazio elleni hazai bajnokin mutatkozhat be, a Sampdoria győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a vendég rómaiak sikerére 2.37 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply