Dél-Afrika megtörné rossz sorozatát

2014. November 19. Wednesday in Egyéb, Hírek

Az Afrikai Nemzetek Kupájára már kijutott Dél-Afrika tíz év után győzheti le a selejtező utolsó fordulójában Nigériát, amely ha nyer, akkor ugyancsak kijut a kontinenstornára.

Generic

Dél-Afrika három győzelemmel és két döntetlennel, 11 ponttal veretlenül vezeti az A csoportot az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, és már biztosan kvalifikálta magát a kontinenstornára, miután a második helyen álló Nigériának és a harmadik Kongónak is egyaránt 7-7 pontja van. Kongó az utolsó fordulóban Szudánnal játszik idegenben, Nigéria pedig Dél-Afrikát fogadja. Nigériának elég győznie szerdán, és biztosan kijut az Afrikai Nemzetek Kupájára. Ez azért is lehetséges, mert egyrészt Dél-Afrikának nem kell több pont, másrészt Nigéria 10 éve veretlen a mostani ellenféllel szemben.

Stephen Keshi, a nigériai válogatott szövetségi kapitánya arra kérte az ország népességét, hogy imádkozzanak a csapatért. “Nigériának imádkoznia kell értünk, és akkor sikerül legyőznünk Dél-Afrikát. Imádkozniuk kell a játékosokért, imádkozniuk kell azért, hogy jó erőben legyen a csapatunk és türelmesnek kell lenniük velünk szemben, mert csak akkor sikerül nyernünk, ha végig buzdítanak bennünket” – fogalmazott Keshi.

Dél-Afrika a múlt héten Szudán 2-1-es legyőzésével jutott ki a kontinenstornára, ennek ellenére Shakhes Mashaba szövetségi kapitány nem engedi csapatának, hogy félvállról vegye a szerdai, nigériai meccset.

“Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, de nem szabad elfelejtenünk, hogy még van egy mérkőzésünk a selejtezősorozatból. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy nem fogjuk komolyan venni ezt a találkozót, de megnyugtatok mindenkit, a legerősebb csapatot fogom a pályára küldeni, és célunk az, hogy tíz év után ismét legyőzzük Nigériát” – mondta Mashaba.

A szerdai meccsen a hazai pályán játszó Nigéria győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.33, Dél-Afrika sikerére pedig 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply