David Villa New Yorkba igazolt

2014. June 3. Tuesday in Egyéb, Hírek

A spanyol válogatott labdarúgó a tavaly alapított New York City FC-hez igazolt, az elmúlt szezont az Atletico Madridnál töltő támadó három évre kötelezte el magát a tengerentúli csapathoz.
David Villa

Villa 32 évesen új kihívásra vágyott, a tengerentúlra igazolt.

Villa a mögöttünk álló szezonban 36 bajnokin lépett pályára, összesen 13 gólt szerzett, és bajnoki címet ünnepelhetett az Atletico Madriddal. A fővárosi gárdával Bajnokok Ligája-döntőben szereplő támadó a napokban már jelezte, hogy elhagyja az Atleticót, hétfőn az is kiderült, hogy az Egyesült Államokban folytatja pályafutását.

A New York City FC-t 2013-ban alapította a Manchester City labdarúgócsapata és a New York Yankees baseballcsapata, Villa a klub első igazolt játékosa.

“Nagyon izgalmas pillanat ez, történelmi szerződés. David a világ egyik legjobb játékosa, biztosan élvezni fogja a játékát a New York-i szurkolósereg”- jelentette ki Ferran Soriano, a New York City FC vezérigazgatója.

Villa reméli, hogy teljesítményével népszerűsíteni tudja a labdarúgást a tengerentúlon, és hozzásegíti a klubot ahhoz, hogy a liga legjobbjává váljon.

“Nagyon örülök neki, hogy megbíznak bennem, mindent elkövetek, hogy ezt megháláljam. A pályán a játékommal akarom bizonyítani, hogy megérte leigazolni” – mondta a hétfői bejelenéskor Villa.

A New York-i csapat a következő idényben indul először a tengerentúli bajnokságban, az MLS-ben. Az idei küzdelmek már javában zajlanak, csütörtök hajnalban a Columbus Crew és a Real Salt Lake csap össze: a négy győzelemmel, öt döntetlennel és négy vereséggel álló columbusiak sikerének az oddsa 2.25, a döntetlenre 3.30, a hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel álló Salt Lake City-i győzelemre 3.20 szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply