Csurcsics maradhat a szerb kapitány

2014. November 21. Friday in Egyéb, Hírek

Egyetlen jelölt maradt a szerb labdarúgó-válogatott kispadjára, így nem valószínű, hogy meglepetést okoz a szövetség azzal, hogy a jelenlegi megbízott szövetségi kapitányt, Radovan Csurcsicsot kéri fel a folytatásra.

Generic

A válogatott élére a nyáron a holland Dick Advocaat került, ám három Európa-bajnoki selejtező után, a Dánia elleni hazai, 3-1-es vereséget követően lemondott.

A keddi, Görögország elleni barátságos mérkőzésen így már az a Csurcsics vette át, aki korábban volt megbízott kapitány, idén pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként a spanyolok kiverésével juttatta ki csapatát a kontinensviadalra.

Szavo Milosevics, a szerb szövetség alelnöke elismerte, valóban Csurcsics az egyetlen jelölt. “A legfőbb problémánk az, hogy túl gyakran változtatjuk a kapitány személyét. Ezért az a vágyam, hogy találjunk végre egy edzőt, akiben hosszú távon gondolkodunk. Csurcsics olyan ember, aki tudja, hogyan működik a rendszer, sikeresen dolgozott az utánpótlásban, így képes lehet arra, hogy kiválassza a megfelelő fiatalokat. Nem diktátort, hanem szakembert keresünk” – nyilatkozta.

Milosevics szerint az elnökség rá fog bólintani a javaslatra, és Csurcsics három vagy négyéves szerződést kap majd. Az utánpótlásban megüresedett helyre ugyanakkor négy-öt jelölt is akad, közülük kell majd kiválasztani az legmegfelelőbbet, akivel elérhető lesz a riói olimpia. “A 2016-os játékok nemcsak a szerb futballnak fontosak, de az egész országnak” – tette hozzá Milosevics.

Közben Filip Djordjevics, a Lazio csatára bejelentette, egyelőre nem kíván a válogatottban szerepelni. A 27 éves csatár a keddi, görögországi mérkőzésen már összekülönbözött a szakvezetéssel, és nem volt hajlandó a hajrában pályára lépni.

“Addig nem leszek kerettag, amíg egy felkészülési mérkőzésen csak kétpercnyi lehetőséget kapok” – nyilatkozta dühösen. A játékos pedig jó formában van, a Lazióban tizenegy bajnokin eddig hat gólt lőtt. A római együttes a hét végén nehéz feladat előtt áll, hiszen szombaton a Juventust fogadja. A Lazio győzelmére 3.75 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a címvédő és listavezető vendégek sikerére 2.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply