Cardiffban csoportrangadót játszanak

2015. June 12. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Gareth Bale
Pénteken Cardiffban az Európa-bajnoki selejtezők B csoportjában rangadót játszanak, a két veretlen csapat, Wales és Belgium méri össze erejét. Az ellenfelek eddig három-három győzelemmel és két-két döntetlennel, 11-11 ponttal állnak a csoport élén. Novemberben, Brüsszelben az egymás elleni mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, most azonban Wales reménykedik a hazai pálya előnyében.

Győzelem esetén a hazaiak nagyon közel kerülhetnek a továbbjutáshoz, és ami nem sikerült az egykori nagyságoknak, Ian Rushnak, Mark Hughesnak vagy Ryan Giggsnek, az most összejöhet Aaron Ramseynek és Gareth Bale-nek, és ezzel Wales története során először ott lehetne az EB-n.

A Crystal Palace kapusa, Wayne Hennessey bízik a sikerben, és hiszi, hogy csapata a maximumot hozza ki magából olyan nagy sztárok ellen, mint Eden Hazard, Dries Mertens és Thibaut Courtois.

A hazaiaknál Gareth Bale, a Real Madrid 25 éves szélsője az 50. válogatottságára készül, a belgáknál azonban elképzelhető, hogy nem játszik Marouane Fellaini. A Manchester United középpályása a franciák elleni párizsi 4-3-as győzelemmel véget ért meccsen kétszer is betalált, de sérülést szenvedett.

Wales győzelmére 17/4 a szorzó, a döntetlenre 13/5, míg Belgium idegenbeli sikerére 4/5. A felek eddig kilencszer találkoztak, háromszor döntetlen született, kétszer a walesiek nyertek, négyszer pedig belgák örülhettek a győzelemnek. A hazaiak mindkét győzelmüket Cardiffban aratták: az elsőt 1990-ben 3-1-re, a másikat 1993-ban 2-0-ra nyerték meg, Ian Rush mindkét mérkőzésen eredményes volt.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply