Cabaye lett a PSG nagy fogása

2014. January 30. Thursday in Francia Ligue 1., Hírek

Yohan Cabaye

A francia Ligue 1 címvédője hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2016/17-es szezon végéig szóló szerződést kötött a Yohan Cabaye-jal.

 

A 28 éves középpályás az angol Newcastle United mezét cserélte a Paris Saint-Germain szerelésére.

A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a 23-szoros francia válogatott pontosan hány millió euróért váltott klubot, de minimum 20-ról van szó. A PSG már régebb óta szerette volna megszerezni a Lille korábbi futballistáját, erre pedig most jött el a legmegfelelőbb pillanat. Cabaye a négyes mezt kapta új kenyéradójánál, ebben játszott a Newcastle-ben is. A csapatba kerülésért olyan labdarúgókkal kell megküzdenie, mint Blaise Matuidi, Marco Verratti vagy Javier Pastore.

“Hihetetlenül meggyőző volt a Paris Saint-Germain, kiváló munka folyik a klubnál” – mondta az együttes hivatalos honlapjának szerdai szerződtetését követően. “Alig várom már, hogy végre csatlakozhassak ehhez a kivételes kerethez, és segítsem a csapatot céljai elérése érdekében a hazai és az európai szintéren is.”

Nasszer al-Kelafi, a PSG elnöke is elégedett volt a transzfer létrejöttét illetően: “Több nagy klub is szerette volna megszerezni, de az új párizsi középpályás a Paris Saint-Germaint választotta. Cabaye megszerzése ismét megmutatta, hogy a legjobb francia és külföldi játékosokat is magunkhoz tudjuk csábítani. Nagyon örülünk, hogy üdvözölhetjük a PSG-családban, hogy segítsen nekünk a szezon második felében.”

Cabaye 2011-ben szerződött Angliába, a Newcastle nagyjából ötmillió eurót fizetett érte a Lille-nek. A szigetországban hamar bizonyította tehetségét, a Manchester United és az Arsenal is komolyan érdeklődött iránta, ráadásul a legutóbbi nyáron az “ágyúsokhoz” nagyon is közel került. Az idén 22 bajnokin nyolc gólt lőtt a “szarkáknál”, összesen 17 Premier League-gólja van.

A PSG-re pénteken fontos bajnoki mérkőzés vár, hiszen a Bordeaux-t látja vendégül a Parc des Princesben. A hazaiak sikerét 1.22 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 6.00, a vendégek sikerére pedig 13.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply