De Jong visszanyerné régi formáját

2014. January 30. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Luuk De Jong

Az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United szerda délután hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig kölcsönvette a német Borussia Mönchengladbach holland támadóját, Luuk de Jongot.

 

A még mindig csak 23 éves támadó 2012 nyarán szerződött a német együtteshez, ahol nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így talán nem is meglepő, hogy második szezonjában többnyire epizódszerepeket kapott Lucian Favre vezetőedzőtől. De Jong már több alkalommal is kifejezte elégedetlenségét, a Gladbach vezetői pedig nem is gördítettek akadályt klubváltása elé.

A 2011/12-es idényben a Twentében 25 bajnoki gólt szerző holland szeretne ismét régi fényében tündökölni, az eddig tapasztaltak pedig az észak-angliai városban valósággal lenyűgözték.

“A Newvastle egy remek klub, nagyszerű érzések kavarognak bennem a transzfer létrejötte miatt” – mondta de Jong közleményében. “Lenyűgözött a stadion és az edzőpálya, és bárkivel is találkoztam, nagyon szívélyesen üdvözölt. Elég zűrös szezon áll eddig mögöttem, de szeretnék minél több mérkőzésen pályára lépni, fontos tagja akarok lenni a csapatnak, azt góllal és asszisztokkal segíteni. Nagyon várom már, hogy végre a Newcastle-ben játszhassak.”

Nem is akármilyen meccsen mutatkozhat be de Jong: szombaton Tyne-Wear derbit rendeznek a városban, a Sunderland látogat a St. James’ Parkba. A hazaiak 37 ponttal a nyolcadik helyen állnak a tabellán, míg a vendégek ugyan csak 21 pontosak, de legutóbbi nyolc bajnokijukon csak egyszer kaptak ki.
A Newcastle United győzelmét 1.85 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.40, a Sunderland sikerére pedig 4.33 az odds.

A “szarkák” azután jelentették be a holland csatár szerződtetését, hogy kiderült, eladták legértékesebb labdarúgójukat, Yohan Cabaye-t a Paris Saint-Germainnek. A hírek szerin Alan Pardew megpróbálja helyettesíteni “karmesterét”, erre két kiszemeltje is van: a lyoni Clement Grenier, valamint a montpellier-i Remy Cabella – utóbbi nyáron nagy valószínűséggel csatlakozik a Newcastle keretéhez.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply