A brit kormány nem sokat vár az angol csapattól

2014. May 14. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Nem túl derűlátó a brit kormány az angol labdarúgó-válogatott várható brazíliai világbajnoki szereplésével kapcsolatban – legalábbis erre vall egy kedden kiszivárgott kormányzati jelentés.

 

A BBC által közölt dokumentum egy hatástanulmány, amelyet a kormány a pubok kései nyitva tartásának tervezett engedélyezéséhez készíttetett.

Nagy-Britanniában milliók nézik rendszeresen a nagyobb sportesemények televíziós közvetítéseit a bárokban, és mivel az angolok mérkőzéseinek jó része az időeltolódás miatt európai idő szerint késő éjjel lesz, a Konzervatív Párt vezette brit kormánykoalíció azt tervezi, hogy a világbajnokság idejére engedélyezi az angliai ivók éjszakai működését. Ehhez azonban előzetesen megpróbálta felmérni ennek várható kereskedelmi hasznát.

A kiszivárgott kormányzati tanulmány a Betfair nevű fogadóhálózat esélybecsléseit alapul véve 54 százalékos valószínűséget ad annak, hogy Anglia továbbjut a csoportmérkőzéseken, ám azt már csak 11 százalékos eséllyel jósolja, hogy a válogatott a negyeddöntőkön is túljut. A hivatalosan “konzultációs dokumentumnak” nevezett jelentés szerint ezért “nagy a valószínűsége” annak, hogy az angolok a világbajnokság késői szakaszában már nem lesznek jelen.

A megállapítást komoly felhördülés fogadta főleg az ellenzéki Munkáspárt köreiben. A brit belügyminisztérium szóvivője azonban kedden a BBC-nek kijelentette: a kormány “természetesen százszázalékosan” felsorakozik az angol válogatott mögött, és éppen ezért tervezi a pubok hosszabb nyitva tartásának engedélyezését is, e módosításhoz azonban törvényi kötelessége hivatalos hatástanulmányt készíteni.

A borúlátó esélylatolgatásnak ad valamelyes alapot, hogy Anglia legutóbb csaknem negyedszázada, az 1990-es olaszországi világbajnokságon jutott túl a negyeddöntőkön, és az elődöntőben esett ki, miután alulmaradt a németekkel vívott büntetőpárbajban.

gke \ scp \ kho

MTI 2014. május 13., kedd 21:56

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply