Bombaformában érkeznek a görögök a románokhoz

2013. November 18. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Dimitris Salpingidis
A zsinórban hét meccset megnyerő görög labdarúgó-válogatott kétgólos előnnyel utazik a világbajnoki pótselejtező visszavágójára Bukarestbe, ahol a román válogatott a legutóbbi öt meccsén nem kapott gólt.

 

Görögország az első mérkőzésen hazai pályán a duplázó Konstantinos Mitroglou vezérletével 3-1-re legyőzte Romániát, de a kétgólos előny ellenére sem várhatja nyugodtan a bukaresti visszavágót. Már csak azért sem, mert az utóbbi időben a románok remekül teljesítenek otthon, az elmúlt egy évben a hét hazai meccsükből ötöt megnyertek, a magyar válogatott mellett olyan csapatokat vertek meg, mint Belgium vagy Ausztrália, mindkettő kijutott már a jövő évi világbajnokságra. Ráadásul a legutóbbi öt hazai találkozójukon gólt sem kaptak a románok, a görögök csatára, az első meccsen egy gólt szerző Dimitris Salpingidis is úgy véli, hogy nem lesz könnyű dolguk.

“Az európai pótselejtezőket nézve sokan úgy gondolják, hogy mi vagyunk a legkényelmesebb helyzetben, hiszen kétgólos előnyt szereztünk. Ezen a szinten azonban nagyon kevés a különbség a csapatok között, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk Bukarestben, ahol rendkívül nehéz dolgunk lesz” – fogalmazott Salpingidis.

A görögök Fernando Santos szövetségi kapitány vezetésével fantasztikus formában vannak, hiszen sorozatban hét meccset nyertek meg, és a legutolsó 15 találkozójukból csupán egyet veszítettek el.

A román együttesben a csapatkapitány Vlad Chiriches nem léphet pályára, miután eltörte az orrát, míg Alexandru Bourceanu eltiltott. Ugyancsak nélkülözni kényszerül a görög válogatott is a csapatkapitányát, Kostas Katsouranis szintén eltiltás miatt hiányzik majd.

A keddi mérkőzésen a hazai pályán játszó románok győzelmére 2.15, a döntetlenre 3.40, a görögök sikerére pedig 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply