Bogdán játéklehetőségre vár

2015. January 18. Sunday in Angol Championship, Hírek

Bogdán Ádám
Augusztus végén lépett utoljára pályára Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers labdarúgócsapatának magyar válogatott kapusa. A 2012-13-as szezonban 41, a tavalyi idényben 29 bajnoki meccsen szerephez jutott kapus ugyan a kispadon kezdett (a Watford elleni nyitómeccsen Andrew Lonergan kapott szerepet), de azután a Nottingham Forest, a Middlesbrough, a Brighton és a Leeds United ellen visszaszerezte helyét a kezdőcsapatban.

 

Szeptember elején aztán beütött a baj, egy edzésen egy kapufáról visszapattanó lövés eltörte Bogdán ujját, a játékos így nyolchetes kihagyásra kényszerült, és nem lehetett ott a magyar válogatott Románia és Feröer-szigetek elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőin sem.

Azóta Lonergan megszilárdította a helyét annak ellenére, hogy a Bolton egyáltalán nem villog a Championshipben, 25 mérkőzésen nyolc győzelem és hat döntetlen mellett már tizenegyszer kikapott, 30 pontjával a 16. helyen áll, és jelenleg 11 pontos hátrányban van a még playoffot jelentő hatodik helytől.

A csapat szombat délután a 9. helyezett Sheffield Wednesday otthonába látogat, a hazaiak győzelmére 2.00 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Bolton sikerére 4.33 szorzóval lehet fogadni.

Miután Bogdán stabil kispados, felmerült az esetleges távozása is. A Walesonline.co.uk portál például hírbe hozta a tavaly még a Premier League-ben szerepelt, jelenleg a 11. pozícióban álló Cardiff Cityvel. A hírek szerint a klub szívesen látná, de csak abban az esetben, ha a 29 éves skót válogatott kapus, David Marshall távozna.

“Amint meghallottam a pletykákat, azonnal leültem beszélni Daviddel. Azt mondta, ez tiszta spekuláció, semmi több. Megnyugtatott, hogy jól érzi magát nálunk, és nem akar távozni” – nyilatkozta a Cardiff menedzsere, Russell Slade.

A szakembernek egyelőre tehát csak ideiglenesen kell megoldania Marshall pótlását, aki bokasérülés miatt pihen. Simon Moore azonban eddig remekül helyettesítette, vele csak nyert a csapat: az FA-kupában 3-1-re verte a Colchester Unitedet, múlt szombaton pedig bajnokin 1-0-ra a Fulhamet.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply