Blanc a vébét okolja

2014. December 28. Sunday in Egyéb, Hírek

Laurent Blanc
A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Laurent Blanc a világbajnokságot okolja azért, mert csapata az idei szezonban nem úgy teljesít, ahogy az elmúlt idényben.

 

A PSG tavaly megnyerte a francia bajnokságot, 89 pontot gyűjtött, ez francia rekord volt, az idén azonban ehhez képest pocsékul kezdte hazája pontvadászatát. Igaz, hogy az eddigi 19 forduló alatt csak egyszer kaptak ki, de van nyolc döntetlenjük is, így a téli szünet előtt csak a harmadik helyen állnak, három pontra a listavezető Olympique Marseille-től és egyre az Olympique Lyontól.

Laurent Blanc vezetőedző arra vezeti vissza a sikertelenséget, hogy a nyári világbajnokságot követően kulcsjátékosai kizsigerelve, fáradtan érkeztek vissza, és nem volt idejük regenerálódni. Példaként felhozta Thiago Silvát, David Luizt, Thiago Mottát, Marco Verrattit, Edinson Cavanit és Ezequiel Lavezzit.

“Már rengeteg idő eltelt azóta, de a probléma még mindig ugyanaz, a vébé után nehéz ismét topformába hozni a játékosokat. Nem lehetetlen, de idő kell hozzá. A játékosok nem gépek vagy robotok, tudom, mert én is átéltem ugyanezt, egy vébé vagy egy Eb után nem tud azonnal felpörögni egy focista, ha nem kap elegendő időt a pihenésre” – fogalmazott Blanc, aki szerint a téli szünet megoldhatja ezt a problémát.

Blanc kitért arra is, hogy a szurkolók sokat kritizálják a 4-3-3-as felállást, amiben játszatja csapatát, de erre a 49 éves szakembernek egyszerű válasza volt.

“Ez a felállás hozott nekünk tavaly 89 pontot, amely rekord a francia bajnokságok történetében” – mondta Blanc, majd hozzátette, hogy tavaly rendszeresen 3-4-5 gólokkal nyerték meg a meccseket, így nem volt oka arra, hogy változtasson a jól bevált stratégián.

A PSG a következő francia bajnoki fordulóban, január 10-én az utolsó előtti, 19. helyen tanyázó Bastiához látogat, a hazaiak győzelmére 8.00 az odds, a döntetlenre 4.75, a párizsiak sikerére pedig 1.36 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply