BL-selejtező – A nyíregyházi stadion felkészült a DVSC visszavágójára

2012. July 19. Thursday in Hírek

Nyíregyháza, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellenőre jóváhagyta a nyíregyházi stadion előírás szerint elvégzett felújítási munkálatait, így a létesítmény felkészülten várja a Debreceni VSC jövő kedden esedékes labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének visszavágóját az albán Skenderbeu ellen.

Bocskai Péter, a stadiont működtető Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az eredetileg tervezett 1,5 millió forinttal szemben végül 6,8 milliót költöttek a felújításra, hogy a magyar bajnok, amelynek nincs megfelelő színvonalú stadionja, Nyíregyházán méltó körülmények között játszhassa BL-mérkőzését. Az összegből a pályán 90 négyzetméteren kicserélték a megkopott gyepszőnyeget, új alumíniumból készült kapukat állítottak fel, kifestették az irodákat, öltözőket, s bővítették a sajtóhelyet.

A játéktéren már csak a fű találkozó előtti nyírása van hátra, amelynek 19 milliméteres magasságát lézerrel ellenőrzik majd az UEFA illetékesei közvetlenül a meccs kezdetekor. A csapatok cserejátékosai számára pedig kétszer 15 személyes, fotelszékes kispadot helyeznek el a pálya mellett a találkozó előtt, valamint a negyedik bírónak külön pavilont állítanak fel.

A villanyvilágítás minősítése is megtörtént, a szükséges elektromos részegységek cseréjével együtt. Az eredményjelző tábla vezetékrendszerét és szerkezetét szintén kicserélték, továbbá külső festést kapott. A 10 500 néző befogadására alkalmas lelátón 40 megrongálódott szék cseréjét végezték el, illetve a biztonság érdekében külső védőhálót cseréltek, továbbá korszerűen felszerelt elsősegélynyújtó helyet is létrehoztak. A fedett tribünrészeknél pedig előírás szerinti tűzálló anyagból készült falakat emeltek. Megszépül a stadion környéke is a mérkőzésig, ugyanis rendbe teszik a környező parkokat, a fás és virágos területeket.

Bocskai Péter arról is szólt, hogy a DVSC 3,6 millió forintért bérli a nyíregyházi stadion. Hozzátette: nagyon bíznak a debreceniek továbbjutásában, hiszen akkor a harmadik forduló hazai mérkőzését is Nyíregyházán játssza az együttes, így a felújítási költségek teljesen megtérülnének. Megemlítette, hogy a debreceni klub a játéktér előírás szerinti kialakításához gépekkel segítette a stadiont működtető társaságot, valamint a lelátó szektorainál kialakítja a büféket, gondoskodva a szurkolók megfelelő ellátásáról.

Az első, keddi találkozón a Debrecen 1-0-s vereséget szenvedett. A visszavágó jövő kedden 20 órakor kezdődik.

bbag \ sgj \ kpt

MTI 2012. július 19., csütörtök 12:18

Related Articles

Leave a Reply