Ben Arfa hazatért

2015. January 7. Wednesday in Egyéb, Hírek

Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton a Nice labdarúgócsapatánál, majd hivatalosan is bemutatták, mint az együttes új igazolását.

 

Hatem Ben Arfát fiatalon az egyik legnagyobb francia tehetségnek tartották, 2010-ben, 22 évesen került a Newcastle Unitedhez, akkor azt gondolták a szakemberek és a szurkolók, hogy ez csak egy ugródeszka lesz neki, és egy komolyabb angol klub rövidesen el fogja vinni. A tehetséges támadó azonban megragadt ezen a szinten, többek között azért is, mert sok sérülés sújtotta, és szépen kikerült a csapatból. Összesen 76 meccset játszott a Newcastle Unitedben, 13 gólt szerzett.

Az idén kölcsönadták őt a Hull Citynek, ahol azonban csak öt találkozón kapott bizonyítási lehetőséget Steve Bruce vezetőedzőtől, ezért úgy döntött, hogy elhagyja Angliát, és hazatér. Élete első profi meccsét annak idején a Lyonban játszotta a Nice ellen, most pedig utóbbi csapathoz írt alá.

“A Nice egy remek klub, amelynek van stílusa. Miután megkerestek, tíz perc alatt meghoztam a döntésemet. Ha a Real Madrid hívott volna, akkor is a Nice-t választom, mert biztos vagyok abban, hogy itt fantasztikusan fogom magam érezni” – kezdte Ben Arfa, aki szerint új edzője, Claude Puel egy igazi vezér, és ért a játékosok nyelvén, ezért ők is egyből megtalálták a közös hangot.

“A Nice-nek van történelme, és nagy célokat tűztek ki maguk elé, így jövője is. Örülök, hogy ennek a részese lehetek” – tette hozzá Ben Arfa.

A francia játékos a Lorient elleni bajnokin mutatkozhat be új csapatában. A tizenegyedik helyen álló Nice hazai győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.20, a tabella 15. helyét elfoglaló Lorient sikerére pedig 3.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply