Bajnoki rangadó vár Kalmárékra

2014. October 5. Sunday in Hírek, Német 2. Bundesliga

Alexander Zorniger
A német Bundesliga 2. hétfői játéknapján a Red Bull Leipzig a Heidenheimet látja vendégül. Mindkét csapat jól szerepel idén, így izgalmas összecsapást ígér az újoncok meccse.

 

A lipcseiek 15, míg ellenfelük 14 pontot gyűjtött eddig, és ez nyolc forduló után mindkét újonctól jó eredménynek számít. A hazaiakat erősíti a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt is, aki eddig négy bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget. Csapatával odahaza idén még veretlen, így a Leipzig számít a találkozó favoritjának.

A Heidenheim is veretlen még odahaza, ellenben idegenben három meccsen még csak egy pontot sikerült gyűjtenie. Mivel az előző két meccsén a Nürnberget (3-0) és a Bochumot (5-0) is kiütötte, kellő önbizalommal várhatja az RB elleni rangadót. Az előző idényben Lipcsében 1-1-et játszottak egymással a felek, míg fordított felállásban a Leipzig 2-0-ra tudott nyerni.

A hazaiak vezetőedzője, Alexander Zorniger győzelmet vár övéitől, de tudja, a heidenheimi pontrúgásokra nagyon oda kell figyelniük.

“A hétfő esti mérkőzések mindig speciálisak, hiszen ez a legjobb időpont a televíziók számára a közvetítésre. Ez azonban nem foglalkoztat minket, hiszen a Red Bull Arenában mindig különleges érzés pályára lépni” – mondta a szakember. “Ismerjük az ellenfelünket a tavalyi évről, tisztában vagyunk azzal, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. A pontrúgásoknál nagyon oda kell figyelnünk, minden másban képesek vagyunk a Heidenheim fölé nőni.”

Az RB Leipzig győzelmét 2.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére pedig 3.75 az odds.

Izgalmasan alakul a német másodosztályú bajnokság, továbbra is szoros az élmezőny – ha a Leipzig nyer hétfőn, a 10. fordulót akár az élről is várhatja, függően attól, hogyan alakulnak az eredmények a többi pályán.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply