Az új brazil szövetségi kapitány Tite lesz

2016. June 17. Friday in Copa America, Egyéb, Hírek

Carlos Dunga
A Corinthians 55 éves edzője, Adenor Leonardo Bacchi (becenevén Tite) lesz Brazília új szövetségi kapitánya. A szakember kinevezését ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de a Corinthians elnöke, Roberto de Andrade bejelentette, hogy Tite távozott a klubtól, így már a péntek hajnali, Fluminense elleni idegenbeli bajnokin sem ő ül a kispadon.

“Én voltam az első, akinek beszámolt a döntéséről, két órával korábban nem hittem volna, hogy ez megtörténhet. Nagyon meglepődtem. Vele együtt a teljes edző stáb – Cleber Xavier, Matheus, Edu Gaspar – is távozik” – mondta az elnök.

Roberto de Andrade nagyon dühös volt a brazil szövetségre, amiért átnyúlva a feje felett tárgyaltak az edzővel, úgy fogalmazott, a válogatott nem érdemli meg ezt a kiváló szakembert.

Az 55 éves Tite 2010 óta két etapban (2010-13, 2015-16) dolgozott a Corinthians csapatánál, amelyet négy éve Libertadores-kupa-győzelemhez, és klubvilágbajnoki aranyéremhez segített.

Elődjét, Dungát azt követően menesztették, hogy a csapat nem jutott tovább a Copa America csoportköréből. Brazília egy 0-0-s döntetlennel kezdett Ecuador ellen, 7-1-re elgázolta Haitit, majd a továbbjutásról döntő összecsapáson 1-0-ra kikapott Perutól, így a B csoport harmadik helyén végzett, és nem jutott a nyolc közé.

Dunga másodszor töltötte be a szövetségi kapitányi tisztet, 2006 és 2010 között 37 győzelem, 11 döntetlen és 6 vereség volt a mérleg. Mostani, 2014-től számított regnálása során 12 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség sikerült.

Menesztésével nemcsak a felnőtt, de az olimpiai válogatott kispadja is megüresedett, Rióban Rogerio Micale vezetésével próbálja megszerezni története első olimpiai aranyérmét. A válogatott az A csoportban Dél-Afrikával, Irakkal és Dániával küzd majd a továbbjutásért.

Mexikó címvédésére a szorzó 15.00, Brazília olimpiai bajnoki aranyára 2.87, Argentína elsőségére 4.00, míg Németország sikerére 8.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply