Az U20-as válogatott vereséggel ment tovább

2015. June 7. Sunday in Egyéb, Hírek

Az új-zélandi U20-as világbajnokságon befejeződtek a csoportküzdelmek, a magyar válogatott csoportja harmadik helyén jutott a nyolcaddöntőbe.

Generic

A magyar válogatott kényelmes helyzetben várta a Nigéria elleni utolsó csoportmérkőzést, mert az E-csoport küzdelmei értek véget utolsóként, és már a találkozó előtt biztos volt, hogy egy esetleges vereség is továbbjutást ér. Sőt, akár spekulálhattak úgy is a válogatott szakmai stábjában, hogy míg pontszerzés esetén a bombaerős németekkel kell játszani a legjobb 16 között, a vereség egy fokkal könnyebb ellenfelet, jelesül Szerbiát jelenti a nyolcaddöntőben.

Bernd Storck szövetségi edző öt helyen változtatott a brazilok elleni kezdőcsapaton, kikerült például Kalmár Zsolt, a válogatott egyik vezére. A nigériaiak az első 10 perc után átvették az irányítást, és ki sem engedték a kezükből a meccs végéig. Mindkét félidőben rúgtak két gól, a magyar válogatott egy kapufáig jutott, kidolgozott akciókból nem tudott veszélyes lenni.

“Egyik oldalról csalódott vagyok, mert a mai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, másrészt azonban büszkék lehetünk, mert egy nagyon nehéz csoportból sikerült továbbjutni. Annak örülök, hogy ma több játékost is ki tudtam próbálni a kerettagok közül, a folytatás szempontjából fontos volt, hogy egyértelmű tapasztalatokat szerezzek minden játékos állapotáról, felkészültségéről” – mondta Storck a találkozó után.

A nigériaiak 2-0-ás győzelmükkel a németek ellen készülhetnek, a magyarok pedig Szerbia ellen játsszák következő meccsüket, magyar idő szerint szerdán hajnalban. A szerbek rendes játékidőben elért győzelmére 5/6 az odds, a döntetlenre 5/2, a magyar válogatott 90 perc alatt kiharcolt diadalára 10/3 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply