Az Oldham újonc edzőt szerződtetett

2015. May 5. Tuesday in Egyéb, Hírek

Az angol harmadosztályban szereplő Oldham Athletic futballcsapata újonc edzővel vág neki a 2015-16-os idénynek. A 120 éve, 1895-ben alapított klub 1992-93-ban még a Premier League alapítói között volt, egy évvel később esett ki az élvonalból, és legutoljára 1996-97-es szezonban szerepelt a másodosztályban.

Generic

A csapat azóta a harmadosztályban játszik, az elmúlt hét évet tekintve egyszer sem végzett a tízediknél előkelőbb helyen. Idén lemásolta az előző szezonbeli teljesítményét, és a 24 csapatos League One 15. helyén zárt. A mérlege nem volt imponáló (14 győzelem, 15 döntetlen, 17 vereség), de éppen elég ahhoz, hogy biztosan bennmaradjon.

Az idényt még Lee Johnsonnal kezdte a csapat, őt márciusban megbízott menedzserként Dean Holden váltotta. De a klubvezetés nagyon szerette volna hosszútávra megoldani az edzőkérdést, és ehhez végül egy 35 éves újonc szakembert talált Darren Kelly személyében.

A 11-szeres északír utánpótlás-válogatott játékos – aki a Derry Cityvel európai kupameccset is játszhatott – a Scarborough Athletic együttesétől vonult vissza, edzői munkáját pedig idén januárban a Sunderland akadémiáján kezdte meg. Az Oldhamnél Holden lesz a segítője.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy egy fiatal, friss és dinamikus edzői teamet sikerült összeraknunk” – nyilatkozta az Oldham elnöke, Simon Corney a klub honlapján.

“Attól a pillanattól kezdve, hogy először találkoztunk vele, Darren lenyűgözött bennünket odaadó lelkesedésével, energiájával és magabiztosságával. Azt hiszem, megérdemli a bizalmat, és képes lesz sikerre vezetni a csapatot.”

A harmadosztályban jelenleg a rájátszás zajlik, a Bristol City, illetve a Milton Keynes Dons már feljutott, a harmadik helyért pedig a Chesterfield-Preston North End, illetve a Swindon Town-Sheffield United csapatai küzdenek.

A playoff elődöntőinek első mérkőzéseire csütörtökön kerül sor, az alapszakaszban húsz ponttal többet gyűjtő Preston idegenbeli győzelmére 6/4 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a Chesterfield hazai sikerére 17/10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply