Az Arsenal indulhat a BL-ben

2015. May 5. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Mesut Ozil
Az Arsenal jövőre indulhat a Bajnokok Ligájában, miután az angol labdarúgó Premier League hétfő esti mérkőzésén idegenben 3-1-re legyőzte a Hull City csapatát.

Bár az előző fordulóban a Chelsea elleni 0-0-val megszakadt az Arsenal nyolcmérkőzéses győzelmi sorozata, és a Hull City a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, természetesen az Ágyúsok voltak a találkozó toronymagas favoritjai. Nem is akarták a második félidőre hagyni a döntést Arsene Wenger fiai, Alexis Sánchez már a 28. percben betalált, aztán Aaron Ramsey növelte az előnyt, az első játékrész hajrájában pedig Sánchez újabb góljával el is döntötte a meccset.

A második félidőben Quinn ugyan szépített, de az Arsenal így is 3-1-re győzött, így az ötödik helyen álló Liverpoollal szemben már kilenc pont az együttes előnye, ráadásul a Vörösöknek már csak három meccsük van hátra, míg az Arsenalnak négy, ezzel gyakorlatilag biztosra vehető a londoniak Bajnokok Ligája-indulása.

Arsene Wenger mérkőzés utáni nyilatkozatából is az derült ki, hogy az idei szezonra elkönyvelték a BL-helyet, és már a következő idényre koncentrálnak.

“Nagyszerűen játszottunk, nyomás alatt tartottuk a Hullt. A Chelsea azért nyerte meg az idén a bajnokságot, mert a legkiegyensúlyozottabban ő teljesítettek. Mi azonban mindent megteszünk, hogy a következő szezonban megnehezítsük a dolgukat, és már arra készülünk, hogy a jövőre ennél is versenyképesebbek legyünk” – fogalmazott a francia szakember.

Megkérdezték arról is, hogy ez azt jelenti-e, hogy jelentős erősítések várhatóan nyáron. “Nem feltétlenül szeretnénk világklasszis játékost igazolni, mert ők nagyon drágák, de ha lehetőségünk lesz jó áron hozzájutni egy igazi sztárhoz, akkor nem fogunk nemet mondani.”

Az Arsenal a következő fordulóban a Swansea-t látja vendégül, a hazaiak győzelmére 3/10 az odds, a döntetlenre 9/2, a vendégek sikerére pedig 15/2 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply