Minden változatlan maradt Newcastle-ben

2015. May 5. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

John Carver
Gyenge mérlege ellenére a várakozásokkal ellentétben mégsem menesztette edzőjét, John Carvert a Newcastle United labdarúgócsapata.

Az angol élvonal 15. helyén szerénykedő együttes a legutóbb nyolc bajnokiját elveszítette, de a legutóbbi 12 meccse közül is csupán egyet tudott megnyerni: még február 28-án az Aston Villát győzte le 1-0-ra.

A hihetetlen gyengélkedés azt eredményezte, hogy a középcsapat lesüllyedt a kiesőzóna közvetlen közelébe, kilenc győzelme és nyolc döntetlenje mellett már 18 vereségnél jár, és a 35 fordulóan hatvan gólt kapott – ennél többször, 61-szer csak a Queens Park Rangers hálója zörrent meg.

A lejtmenet január elején kezdődött meg, amikor az addigi menedzser, Alan Pardew bejelentette, hogy távozik, és elfogadja a Crystal Palace ajánlatát. Helyére segítője, Carver került, aki korábban mindössze egyszer dolgozott vezetőedzőként, még 2008-2009-ben a Toronto FC élén.

Vele a csapat 15 bajnokija közül 11-et elbukott, de a vezetőség még mindig bízik abban, hogy a hátralévő három forduló, és a jelenlegi kétpontos előny a kiesőkhöz képest elég lesz a bennmaradáshoz.

A klub hétfő este egy nyilatkozatot, amelyben megerősítette posztján Carvert. Ugyan a brit lapok tudni vélték, hogy a válságtanácskozás vége az lesz, hogy menesztik a trénert, és a Derby County menedzserét, az egykori angol szövetségi kapitányt, Steve McClarent kérik fel a munkára, végül meglepetésre semmi sem történt.

“A hét végi, Leicester City elleni 3-0-s vereséget követően a klub vezetői két napot át őszinte párbeszédet folytattak John Carverrel, és a csapat rangidős játékosaival. A megbeszélések eredményeként nem változtatunk az eddigi felálláson, hiszünk abban, hogy az utolsó három mérkőzésen, amelyek közül kettőt hazai pályán, a St James’ Parkban játszunk, biztosíthatjuk helyünket a Premier League-ben” – áll a közleményben.

A Newcastle szombaton a West Bromwich Albiont fogadja, a hazaiak győzelmére 6/4 az odds, a döntetlenre 9/4, míg a vendégek sikerére 9/5 szorzóval lehet fogadni. A Szarkák ezt követően a szintén kiesés elől menekülő Queens Park Rangers otthonába látogatnak, végül május 24-én a West Ham Unitedet látják vendégül.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply