Az MTK otthonában szakadt meg a Debrecen veretlenségi sorozata

2014. April 13. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A listavezető Debrecen 5-2-es vereséget szenvedett a kiesés elkerüléséért harcoló MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján.

 

Ezzel megszakadt a hajdúságiak 15 mérkőzésből álló bajnoki veretlenségi sorozata. Ezt megelőzően legutóbb a nyolcadik fordulóban, szeptember 22-én, Győrben kapott ki Kondás Elemér együttese.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

MTK Budapest – DVSC-TEVA 5-2 (2-2)

Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Horváth Zs. (11.), Vass P. (14.), Pölöskei Zs. (48.), Kanta J. (62., 11-esből), Vukmir (82.), illetve Vadnai (22.), Kulcsár (40.)
sárga lap: Sidibe (13.), Máté P. (60.), Mihelic (62.)

  • MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Rodenbücher, Vukmir, Fejes – Horváth Zs. (Batik, 90.), Kálnoki Kis, Kanta J., Pölöskei Zs., Vass P. – Torghelle (Eppel, 90.)
  • Debrecen: Novakovic – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Vadnai (Seydi, 78.), Zsida – Mihelic (Bódi, 63.), Szakály P., Kulcsár T. (Tisza, 63.) – Sidibe

Rendkívül látványos és élvezetes első félidőt láthatott a közönség. A hazaiak az első negyedóra végére kétgólos előnyre tettek szert, mindkét gólt gyönyörű akció előzte meg. A vendégek azonban nem roppantak össze, és a játékrész végére két korábbi MTK-játékos, Vadnai és Kulcsár góljával egyenlítettek.

Garami József csapata a második félidőt is nagyszerűen kezdte, előbbi Pölöskei távoli lövése nyomán talált utat a labda a vendégek kapujába, majd Kanta értékesített magabiztosan egy büntetőt. A Debrecennek ezt követően rohannia kellett az eredmény után, az MTK kényelmesen futballozhatott. A hajrában szépíthetett volna a Debrecen, de Tisza büntetőjét, majd az ismétlést is bravúrosan hárította Hegedűs. A találkozót a 82. percben az exdebreceni Vukmir pontos lövése döntötte el végleg: a szerb védő 244. NB I-es mérkőzésén az első gólját szerezte a magyar élvonalban.

sgg \ sgr \ blz

MTI 2014. április 12., szombat 22:02

Related Articles

Leave a Reply